Hogyan történik a nagy méretű csomagok szállítása?

Manapság már számos futárszolgálat vállalja nagyobb küldemények kézbesítését, vagy akár raklapos csomagok szállítását is egyaránt. Legyen szó magánszemélyről, vagy vállalkozásról sokszor megesik, hogy nagyobb áru vásárlásánál nem tudják elszállítani. Erre nyújt kiváló megoldást az ezzel foglalkozó szolgáltató.

A nagyobb méretű csomagok esetén a futárszolgálatok gyors és biztonságos fuvarozást vállalnak. Mivel mára már nagyon sok futárszolgáltató foglalkozik a nagyobb csomagok kézbesítésével igyekeznek minél jobb feltételeket biztosítani, mindezt egyre kedvezőbb áron kínálják. Ebből következik az, hogy nekünk sokkal jobban megéri őket választani, mind saját magunkat törni. Ám tisztában kell lennünk azzal, hogy ez csakis belföldön kivitelezhető, nagyobb küldemények szállítása nem megoldható, ilyen módon külföldre. A futárszolgálat egyik nagy előnye, hogy nem kell egy erre alkalmas járművet vásárolnunk, illetve érvényes jogosítvánnyal rendelkező sofőrt alkalmaznunk.

A raklapos csomagok szállításánál több dologra is figyelnünk kell, mint pl. a csomag magasságára, és hogy minden mértékben megfeleljen a szolgáltató által szabott feltételeknek. Általában az effajta szolgáltatók elő írják a raklap méretét, de legtöbb esetben ez az EUR raklap szabványait követik, melynek méretei 80*120 cm. Abban az esetben, ha a csomagok szállítására nem a szabványos raklapokat használjuk, általában azzal sincsen semmi gond, csak előre kell jeleznünk a szolgáltató felé. A legnagyobb csomag, melyet futárszolgálat által küldhetünk az maximum 180 cm magas és 1000 kg-tól nem lehet nehezebb. Az effajta csomagok szállítása is kb. ugyanannyi időt vesz igénybe, mint a kis csomagok kézbesítése. Általában 2-3 munkanap alatt garantálják a kiszállítást.

Vélemény, hozzászólás?