Hogyan rögzítsük a csappantyút a WC öblítő szelepén?

Amikor a vécé elkezd furcsán működni, azonnal azon tűnődhet, hogy mennyibe kerül egy vízvezeték-szerelő kihívása a probléma megoldásához. A jó hír az, hogy számos egyszerű probléma merülhet fel a WC-vel, és a legtöbbjük könnyen megoldható. Az egyszerű WC -rész, amelyet úgy hívnak, hogy csappantyú, a WC -k két leggyakoribb problémájáért felelős. Ismerje meg, hogyan lehet azonosítani és kijavítani a WC -öblítő szelepén lévő problémákat.

A csappantyú egy illeszkedés a WC -tartályban, amely felelős a víz leeresztéséért a tartályból a tálba. A csappantyút lánc rögzíti a tartályhoz; öblítéskor a fogantyú mozgatja a láncot, ami felemeli a szárnyat, lehetővé téve a víz áthaladását. Távolítsa el a WC-tartály fedelét, és nézzen lefelé a tartály alján található nagy nyíláson. Ez az öblítőszelep, és normál működés esetén van egy gumi vagy vinil szárny, amely úgy van kialakítva, hogy felemelkedjen az öblítőszeleptől, amikor a WC-fogantyút megnyomva elindítja az öblítési ciklust. A ciklus végén a csappantyúnak vissza kell telepednie az öblítőszelep nyílásába, és szorosan le kell zárnia a következő öblítési ciklus kezdetéig.

Két helyzet jelzi, hogy az öblítőszelep nem működik megfelelően. Ha a WC nem öblít ki teljesen, hacsak nem tartja lefelé a fogantyút, akkor ez általában azért van, mert a szárny nem mozdul el teljesen az öblítőszeleptől. Ha a vécé jól öblít, de tovább folyik, akkor a szárny valószínűleg nem illeszkedik megfelelően az öblítőszelep nyílásába. A nagyon régi WC -k használhatnak emelő rúddal ellátott tartálygolyót, nem pedig szárnyat és emelőláncot az öblítőszelep nyílásának lezárására. Fontolja meg az öblítő szelepegység cseréjét egy modernebb szerelvényre. A modern készletek egyetlen darabot kínálnak, amely egyetlen egységben tartalmazza az öblítő szelepet, az utántöltő csövet és a csappantyút. Az egyik leggyakoribb vécé-probléma az, hogy teljesen le kell nyomni az öblítőkart a vécé leöblítéséhez.

Vélemény, hozzászólás?