Hogyan lehet tudni, mikor van ideje megváltoztatni a munkahelyet?

Emlékszik, amikor a jelenlegi munkahelyén kezdett? Lehet, hogy izgatottnak érezte magát az ön előtt álló lehetőségek és az új készségek miatt. Gyorshaladt előre, hogy bemutassa saját magát a munkájában. Még mindig megvan ugyanez az izgalom?

Tanulmányok azt mutatják, hogy azok az emberek, akik mentálisan át vannak állva egy másik munkahelyre, de proaktív módon nem keresnek új munkát, végül alulteljesítővé válhatnak. A legrosszabb esetekben ezek az emberek a rossz teljesítmény miatt kirúghatók lesznek. Nem akarja, hogy ez történjen önnel is, igaz? Mi sem. A munkahelyen szerzett tapasztalatoknak a képességek építését kell szolgálniuk, nem pedig saját magunkat. Pár havonta tegyen egy lépést hátra, és nézze meg az elvégzett munkát. Ezek a munkatapasztalatok arra késztették, hogy tanuljon és jobb szakemberré nőjön? Ha még nem, akkor nem nőhet profiként. Az egy probléma. Olyan lehetőségeket szeretne a szervezetén belül, amelyek lehetővé teszik a jövedelem növelését. Lehet, hogy emelést vagy előléptetést keres, hogy lépést tartson a személyes céljaival. Fontos tudni, hogy cége megadja-e Önnek a lehetőségeket ennek elérésére. Befolyás – Ez a karrier felett fennálló hatalom és irányítás szempontjából értendő.

Minél több befolyása van társainak és vezetőinek tiszteletére és támogatására, annál jobb. A sikeres tapasztalatok segítenek elsajátítani bizalmukat és tiszteletüket. Készségek – Fontosnak kell maradnia a munkája szempontjából, ha elégedett akar lenni a karrierjével. A készségfejlesztés során értékesebbé válik munkáltatója számára. Ha úgy érzi, hogy ezeken a területeken zsákutcába kerül, itt az ideje a változásnak. Miután végigvitte ennek a folyamatnak az első két lépését, tudja, hogy elért-e néhány fontosabb akadályt. Ha elérte ezeket az útlezárásokat, akkor két dolog egyikét teheti. Leülhet a főnökével és beszélhet arról, hogy mit tehet a pályára való visszatérés érdekében. Vagy dönthet a távozás mellett.

Vélemény, hozzászólás?