Hogyan lehet kapcsolatot teremteni a toborzókkal a LinkedIn-en?

Ha arra törekszik, hogy egyszerűsítse munkakeresését és felfigyeljenek önre, a közösségi platformok, mint például a LinkedIn, lehetőséget kínálnak arra, hogy proaktív legyen, és túllépjen a Pályázókövető Rendszeren (ATS). A LinkedIn segítségével nemcsak az álláslistákat tekintheti meg, hanem könnyen megtalálja azt a toborzót is, aki a megfelelő jelöltet keresi.

Kutatási toborzó profil – A részletek számítanak! A toborzó LinkedIn profiljából megtudhatja, hogy ugyanarra az egyetemre járt-e, vagy dolgozott-e egyszer ugyanannál a cégnél, csak különböző időszakokban. Bármi, ami közös a toborzóval, jó módszer lehet a jég megtörésére. Csatlakozási kérelem benyújtása – Az egyszerű, 300 szavas csatlakozási kérelem segítségével mutassa be magát a toborzónak. Említsen meg valamit, ami közös önben és benne, és érdeklődjön, hogy többet megtudjon a karrierjéről, valamint említse meg, hogy örülne a kapcsolat lehetőségének. Legyen egyszerű: ne akarja elárasztani a toborzót. Íme néhány további ötlet. Tegyen fel egy fontos kérdést – Miután csatlakozott, küldjön egy kiegészítő megjegyzést, megköszönve a kapcsolatot, említse meg, hogy az álláshirdetés felhívta a figyelmét, és kérdezze meg tőle, mi a legfontosabb számukra, amikor mérlegelnek egy erre a posztra jelentkező személyt.

Ezzel kifejezheti érdeklődését a pozíció iránt, miközben udvariasan visszajelzést kér. A legfontosabb az, hogy ne legyen rámenős, és úgy fogalmazzon, hogy megkönnyítse a munkájukat. Sok oka lehet annak, hogy a toborzó nem válaszol, és lehet, hogy néhánynak semmi köze nincs a kérelméhez. Tegyen fel egy kérést, és ha a toborzó nem válaszol, engedje el. Folytathatja álláskeresését, ha a LinkedIn-en más szakembereket keres, akik annál a cégnél dolgoznak, ahol munkát keres. A fenti lépésekkel próbáljon meg kapcsolatba lépni velük, és talán tippeket adhatnak, amelyek segíthetnek az állásinterjú megszerzésében.

Vélemény, hozzászólás?