Hogyan hozzuk ki a legtöbbet a húsvéti maradékokból?

Ha eljön a húsvét, akkor mindenki egy hatalmas sonkát készít el, vagy egy sovány báránysültet, de akár a nyúl is szóba jöhet ilyenkor, de azért maradjunk meg a sonkánál, hiszen húsvétkor az minden családnál ott van az asztalon. Bár az újramelegített ételek is nagyon finomak mégis sokkal szórakoztatóbb kreatívnak lenni ha a húsvéti maradékokra kerül a sor, tehát ha önnek is mindig marad meg étele húsvétkor, akkor érdemes végigolvasnia cikkünket.

Húsvétkor minden asztalon marad egy kis sonka, némi krumpli és zöldségek is, tehát lássuk, hogy ezekkel mit is lehet kezdeni. Ezekből az összetevőkből nagyszerű grillezett sajtos szendvicset lehet készíteni. Ehhez mindössze néhány szelet sonkára, zöldségekre és némi sajtra van szükség, és már készen is van az ínycsiklandozó szendvics, amit a gyerekek különösen szeretnek. A maradék burgonyát például levesekbe is fel lehet használni, tehát a maradék burgonyát keverje össze egy kis húslevessel addig amíg hígabb állagú lesz és adja hozzá a maradék zöldségeket is, főzze néhány percig és már meg is van az aznapi ebéd.

A maradékokból nagyszerű raguk is készíthetőek. A réteges maradékok egy teljesen újfajta étel látszatát keltik, míg ez csak a maradékok újramelegítését jelenti. Próbálja meg rétegezni a párolt zöldségeket, majd helyezze rájuk a sonkát, és egy réteg krumplipürét, majd süsse meg ezt a réteges ételt addig, amíg aranybarna színűre változik, és a vacsora máris tálalva lesz. A ragu elkészítése nagyjából 50 percet vesz igénybe, és egy kiadósabb adag elég lehet akár 4-5 főnek is. Ki gondolta volna, hogy a húsvéti maradékok ilyen hasznosak is lehetnek? Ha önnek is rengeteg maradéka maradt meg a húsvéti ebédről, akkor itt az idő, hogy elővegye kreatív főzőtudományát, és felhasználja ezeket a maradékokat ahhoz, hogy egy pár napig ne kelljen bevásárolnia, hiszen étel mindig lesz az asztalon.

Vélemény, hozzászólás?