Hogyan dekoráljunk egy minimalista lakást?

Ha egy minimalista életmódra vágyik, mi segítünk ebben. Bár a minimalista lakás tervezésének koncepciója rendkívül ijesztőnek tűnhet, van néhány kulcsfontosságú, konkrét lépés, amelyet meg kell tennie annak érdekében, hogy végleg felszámolja a rendetlenséget. Az alábbiakban a belsőépítészek megosztják a legfontosabb tippjeiket a minimalista szokásokhoz.

Nem minden bútor egyforma egy minimalista lakásban. „A tárolást igazán értékelni kell, amikor bútordarabokat nézünk” – magyarázza Linda Hayslett tervező. „Minden darabnak több feladatot kell betöltenie.” És ugyanakkor a kettős feladatot teljesítő daraboknak továbbra is elegánsnak kell tűnniük, jegyzi meg Hayslett. „Például egy kanapénak egyben tárolónak is kell lennie, de nem kell úgy kinéznie, mintha egy vacak darab lenne.” A tárolóelemek kiválasztása művészi és gyönyörű lehet. „Szeretünk szép dobozokat találni, vagy ha nagyobb tárolóra van szükség, akkor egy antik szekrényt” – mondja Ann Flanagan tervező. „Így a darab maga válik művészetté a térben, de funkcionális is. A minimalizmusnak nem kell tisztát és hideget jelentenie. Nagyon céltudatos lehet.”

Gondolja át, milyen típusú tárgyakat kell tárolnia, és hol. „Irodájában szerezzen magának iratrendezőt, toll- és ceruzatárolót, többcélú szemeteskukát és papírfiókot” – javasolja Alex Nino tervező. „A hálószobában használja ki az ágya alatti helyet, és vegyen elő néhány tárolórekeszt a szezonális ruházathoz. Ha nem rendelkezik a bejárati szekrény előnyeivel, vegyen néhány aranyos rattan vagy szövött tárolórekeszt, és használja azokat extra cipők tárolására, vagy kiegészítőkhöz stb.” Amikor eldönti, hogy mi kerüljön a tárolóba, gondoljon a 80-20 szabályra. A dolgai 80 százalékának a tárolóban kell lennie, 20 százalékának pedig kint kell lennie, hogy azonnal elérhető lehessen.