Hogyan alakítsuk át a mindennapi feladatokat folytatható, számszerűsíthető eredményekké?

Ami az önéletrajzokat és a LinkedIn-profilokat illeti, semmi sem sikít jobban a „teljesítményről”, mint a statisztika és a számadatok. Miért? A számok lehetővé teszik az olvasó számára, hogy lássa az eredményeit, bolyhos melléknevek és leíró nyelv nélkül.

Az értékesítésben részt vevők számára, akik felelősek a kvóták rendszeres betartásáért, számszerűsíthető eredmények elérése könnyebb az Ön számára, mint a legtöbb szakember számára. Ha gyorsan bepillant egy online CRM-eszközbe vagy saját értékesítési nyomon követésébe, akkor valószínűleg feltárja a statisztikákat és a rangsorokat a társaival szemben. Aki nem értékesít, ne aggódjon. A számok léteznek – bár kissé elrejtve százalékok, törtek stb. mögé. Lépjen egyet hátra, és gondolja át az elmúlt hónap, negyedév vagy akár egy év céljait. Függetlenül attól, hogy egyedül ön tud majd elismerést szerezni egy teljesítményért, vagy van értelme megosztani elismeréseit csapatával a munkahelyen, mindenhol számszerűsíthető eredmények érhetők el karriere során. Ha szerepe csekély mértékben hozzájárult egy sokkal nagyobb sikerhez a cégnél, akkor rögzítse ezt a történetet számokkal. Munkatörténete új értelmet nyer majd ezzel a lépéssel.

Mindent számszerűsíteni lehet (és kell is). Az eredmények minden bizonnyal vonzó módon fognak rezonálni az olvasóknak. Ha valamit nem lehet számszerűsíteni, az nem tartozik az önéletrajzába. Ne feledje, hogy amikor legközelebb megpróbálja feldobni önéletrajzát, erre törekedjen. Ha jól végzi a munkáját, akkor vagy spórol, vagy pénzt keres a cége számára. Valamit számszerűsíthet a munkája során. Tehát alakítsa át az önéletrajzában szereplő mindennapi feladatokat önéletrajzhoz méltó, számszerűsíthető eredményekké ma, és nézze meg, mekkora különbség van az álláskeresésben!

Vélemény, hozzászólás?