Hasznos tippek háziasszonyoknak a portörléshez

Előzze meg a port két bejárati szőnyeg használatával minden bejáratnál. Egy közvetlenül az ajtón kívül és egy az ajtón belül csökkenti a por, szennyeződés és törmelék mennyiségét, amely az otthonába kerül. Ügyeljen arra, hogy olyan szőnyegeket válasszon, amelyek ellenállnak a forgalom miatti elhasználódásnak. A szőnyegeket rendszeresen tisztítani kell. A szőnyegek gyakran kirázhatók és porszívózhatók. Célszerű, ha a ház minden külső ajtajához van egy beltéri és kültéri szőnyeg.

Ellenőrizze és tartsa karban a légszűrőket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően működnek. A légszűrők 1-3 hónapig bírják, de ki kell cserélni, mivel szennyeződéstől és törmeléktől eltömődhetnek. Amellett, hogy csökkenti a por mennyiségét otthonában, a légszűrők rendszeres cseréje meghosszabbítja a légkondicionáló egység élettartamát, így kevesebbet kell dolgoznia otthona hűtése érdekében. Ez csökkenti az energiaszámláit is. További előnye, hogy általában jobb levegőminőséget biztosít otthonában. Gyakran mossa meg házi kedvenceit, hogy csökkentse kedvenc háziállata szőrének hullását. Az állattulajdonosok látni fogják, hogy a por és a törmelék nagy része kedvenceiktől származhat. A mosás nemcsak minőségi időt biztosít kedvencével, hanem csökkenti a szőrszálak mennyiségét. A rendszeres fürdés elengedhetetlen a háziállatok szőrének csökkentése érdekében. Ügyeljen arra, hogy gyakran mossa ki a kisállat ágyneműt, és gyakran tisztítsa meg az állatok területét.

Az ablakok zárva tartásával megakadályozhatja, hogy por és törmelék bejuthasson otthonába. Évente legalább egyszer célszerű ellenőrizni az ablakok és ajtók szigetelését, hogy megbizonyosodjon arról, hogy továbbra is megfelelően működik. Cserélje ki a régi vagy nem hatékony védőréteget, hogy javítsa az ablakok és ajtók tömítését. Rengeteg porszívó termék található a piacon, de mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Használja a munkájához megfelelő portisztító szerszámot.

Vélemény, hozzászólás?