Harry hercegnek elege van a magánéletében vájkálókból

Harry hercegnek elege abból, hogy mindenki az ő magánéletében vájkál.

Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fiával – II. Erzsébet királynő unokájával – a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsora készített interjút. A téma eredetileg a maradandó sérüléseket szenvedett brit és nemzetközösségi katonák megsegítésére Harry által kezdeményezett nagyszabású éves nemzetközi sportrendezvény, az Invictus Games volt, amelyet az idén Floridában rendeznek.
Arra a levezetőnek szánt riporteri kérdésre azonban, hogy miképp viseli a folyamatos sajtófigyelmet, a 31 éves herceg váratlanul indulatos kifakadással reagált, kijelentve: mára gyakorlatilag eltűnt a közéleti tevékenysége és a magánélete közötti választóvonal.
Harry szerint ő és a brit királyi család összes többi tagja teljesen tisztában van kivételezett helyzetével, és ő egész életét arra szánja, hogy ezt kiérdemelje, de “a magánélethez mindenkinek joga van”.
“Ezt sokan megértik, de sajnos vannak, akik folyamatosan szükségét érzik a színfalak mögötti minden apró részlet kikutatásának (…) Erre semmi szükség, a magánéletnek meg kell maradnia magánéletnek” – mondta. Hozzátette: reméli, hogy ezt mindenki tiszteletben tartja.
Harry nem először ad hangot annak, hogy elege van a magánéletében turkálókból. A The Sunday Times című vasárnapi napilapnak nemrégiben arról panaszkodott, hogy már szinte képtelen “paranoia” nélkül szóba állni nőkkel az azonnal elinduló találgatáslavina miatt. “Ha egy lánnyal beszélgetek, akkor ez a lány hirtelen már a feleségem, és máris mindenki az ajtaján dörömböl” – fakadt ki a herceg.
A brit királyi családot a mai napig kísérti a Dianát szó szerint élete utolsó pillanatáig hisztérikusan üldöző fotóshad nyomasztó emléke. Harry és bátyja, Vilmos herceg édesanyját, aki 1997-ben, egy párizsi autószerencsétlenségben vesztette életét, végzetes útján is több tucatnyi fotós követte motorkerékpáron, és többen közülük a roncsok között haldokló Dianáról is közeli felvételeket készítettek.
(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*