Gamer PC-ből csak is minőségit!

A számítógép kínálatot tekintve a gamer PC-k számítanak a legdrágábbaknak, ezért amikor a szembesülünk az árakkal, könnyen visszariadhatunk. Elvégre ennyit egy egyszerű készülékért? Akkor már egy irodai PC is tökéletesen megteszi, nem? Nem!

Gamer PC esetében még az alacsonyabb árkategóriájú termékekért is mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Emiatt könnyű arra a következtetésre jutni, hogy valamilyen alternatív megoldásra van szükség, például egy használt gép vásárlása vagy egy irodai gép beszerzése jó ötletnek tűnhet. Később azonban szinte biztosan azzal fogunk szembesülni, hogy a döntésünk számos bosszúságot okoz. Egy használt gép még csak-csak beválthatja a hozzáfűzött reményeket, azonban ehhez nagyon fontos, hogy megbízható helyről szerezzük be a készüléket, ellenkező esetben könnyen csalódás lehet a döntésünk eredménye. Az irodai gépet viszont egyáltalán nem javasoljuk megvásárlásra, ha valójában gamer PC-re vágyunk. Utóbbi egyik legfontosabb alkatrésze a videókártya, mely a grafikai teljesítményt határozza meg. Az irodai számítógépekben gyakran nagyon gyenge vagy nincs is videókártya. Ebből is kitűnik, hogy ezek a PC-k nem alkalmasak a kiváló játékélmény átélésére.

Gamer PC
Gamer PC

Természetesen nem csupán a videókártya fontos paraméter, hanem a processzor is. Ráadásul azt is figyelembe kell venni, hogy a kettő kiváló egyensúlyban legyen egymással, vagyis egy erős videókártyához nem passzol a gyenge processzor, ahogy a gyenge videókártyához sem az erős processzor. A legjobb, ha olyan PC-t választunk, mely mindkét téren nagyon jól teljesít. Nem csak a jelenlegi, hanem a jövőben kiadott új játékverziókra is érdemes gondolni a választásnál, hogy a gamer PC-nek hosszú időn keresztül nagy hasznát vegyük és minden alkalommal örömünket leljük a gép által nyújtott játékélményben.