Fürdőszobai fal opciók felújításkor

A fürdőszoba falai eltérnek az otthon más részeinek falaitól. A nappaliban, hálószobában, folyosón és más teljesen száraz helyiségekben bármilyen típusú falburkolat használható. Még a többnyire száraz konyhákban is szinte bármilyen típusú falburkolat alkalmazható.

De a fürdőszobákban minden irányból jön a víz. Mind a közvetlen kád- és zuhanyfröccsből származó nedvesség, mind a nedvességgel teli levegő pusztító hatással van a fürdőszoba falaira. A fürdőszobai ventilátorok segítenek, de még a jól szellőző fürdőszobákban is előfordulhatnak nedvességproblémák. A vinilbevonatú tapéta a funkcionalitás szempontjából az egyik jobb választás a fürdőszoba falaihoz (a teljes papírburkolat leromlik a nedves környezetben). De ha a 100 százalékos vinil tapéta miatt egy szálloda jut eszébe, gondolja át újra. A vinil tapéta kifinomult lett. Az olyan kiskereskedők, mint a Tempaper, gyönyörű vinil tapétákat kínálnak, amelyek díszítik az otthonokat. Csak győződjön meg arról, hogy jelenlegi falfelülete be tudja fogadni a lehúzható vinil tapétát. Mivel kevésbé ragadós, mint az állandó tapéta, a lehúzható vinil tapéta nem tapad matt, lapos vagy érdes felületekre. Ezenkívül a vinil tapéta a legjobb a közvetett, környezeti nedvesség ellen. Ezért használja a falak alsó részét fedő felülettel együtt. Vannak azonban olyan vinil tapéták, amelyek ellenállnak a vízzel való közvetlen érintkezésnek, például a zuhanykabinban.

A fürdőszobai festék egy szokásos belső festék, amelynek tulajdonságai jobban megfelelnek a fürdőszobák számára. A szokásos beltéri festésnél a legfontosabb, hogy kerüljük a lapos vagy matt felületű festéket, mert a festék pórusai felfogják a vizet. Ennek elkerülésére klasszikus módszer a félfényes vagy akár magasfényű csillogás; vízgyöngyök képződnek ezeken a felületeken.