Fülészeti betegségek

A fülészeti rendelésen a füllel kapcsolatos betegségek valamennyi típusát megbízható eszközök segítségével diagnosztizálják. A fülészeti betegségek egy része kifejezetten a gyermekkorra jellemző, azonban vannak az idősek körében előforduló és a gyermekkorból eredő, de csak felnőttkorban jelentkező betegségek is.

A fülészeti rendelés során a tünetektől függően különböző módszerekkel történik a beteg vizsgálata. A közpfülgyulladás az egyik leggyakrabban előforduló fülészeti probléma, melynek kialakulása a legtöbb esetben megelőzhető. A felső légúti betegségek szövődményeként jelentkező középfülgyulladás gyakori tünetei közé tartozik a láz, az étvágytalanság, akut esetben pedig halláscsökkenés is felléphet.

A fülészeti rendelés keretében vizsgálják a fülzúgás kiváltó okait is. Ennek hátterében állhat a hallójáratot és a dobhártyát érintő fertőzés, gyulladás, lerakódott fülzsír vagy valamilyen elváltozás. A fülzúgást rendszerint eltérő mértékű halláscsökkenés is kíséri, csupán a betegek 5%-ánál nem jelentkezik ez. Nyaranta sokan baktériumok okozta, legtöbbször fájdalommal járó külsőfül gyulladás miatt keresik fel a fülészeti rendelést.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*