Fontos dolgok a továbbképzéshez 2021-ben

Mindig is fontos volt a továbbképzés, de a 2020-as gazdasági és munkahelyi bizonytalanság tovább rombolta a helyzeteket. Akár új állást keresne 2021-re, akár pályaváltást szeretne, vagy esetleg ha jelenlegi munkahelyén szeretne növekedni, minden szakembernek tervet kell készítenie a továbbképzéssel kapcsolatban.

Nem számít, milyen pozícióban van, mindig szükség van új készségek elsajátítására. Azoknak, akik munkát keresnek vagy pályaváltást hajtanak végre, új készségeket kell megszerezniük annak érdekében, hogy vonzóvá váljanak a potenciális munkaadók számára, különösen ezen a versenyképes munkaerőpiacon. Ezenkívül, még akkor is, ha nem rendelkezik az összes pozícióhoz szükséges készséggel, vannak olyan munkaadók, akiket egyformán lenyűgöz a készségek megszerzésére irányuló kezdeményezés, és hajlandóak kockáztatni a megfelelő jelölttel. A foglalkoztatók számára fontos előre látni, hogyan változhat a munkája az elkövetkező években, és ennek megfelelően kell tervezni. Fontos figyelembe venni a karrier növekedésével és fejlődésével kapcsolatos személyes céljait is.

Nem számít, milyen a szakmai helyzet, mindig vannak fontos célok, amelyeket el lehet érni. A szakemberek manapság szerencsések, hogy egy olyan korszakban élnek, ahol olyan sok tanfolyam és szakmai képesítés érhető el az interneten is. Ha végez valamilyen kutatást, valószínűleg talál egy tanfolyamot, amely a megszerzendő készségekhez igazodik. A legfontosabb az idő és a pénz, amelyet be kell fektetnie ezen új készségek megszerzésébe. Mint az életben bármi, a hosszú távú előnyök elérése érdekében egy kicsit előre kell gondolkodnia. A munkát végző szakembereknek fontolóra kell venniük a karrier-megbeszélés ütemezését a főnökükkel, hogy beszéljenek az elkövetkező év céljairól és a továbbképzési tervekről. A cég érdeklődhet az ön kezdeményezése iránt, hogy felkészüljön és pénzügyi segítséget nyújtson.

Vélemény, hozzászólás?