Fokozott figyelemmel kell választani a duzzadószalag kínálatból

A technológia folyamatos fejlődésének köszönhetően az építőipar jelentős átalakuláson ment keresztül az elmúlt évtizedekben. Míg a huszadik században komoly kihívást jelentett a vizesedésből fakadó problémák elkerülése, addig ma már kiváló kiegészítők kaphatók, melyekkel ez a kérdés jelentősen leegyszerűsödött. Ezzel együtt kardinális, hogy kellő körültekintéssel járjunk el mind a beszerzés, mind pedig az alkalmazás során.

A nehezen elérhető helyek réseinek kitöltésére a duzzadószalag kínálja a legkézenfekvőbb megoldást. Napjainkban azonban hatalmas kínálattal találkozhatunk, hiszen az ingatlankivitelezések  mellett a vegyiparban, sőt, a tűzvédelem során is gyakorta alkalmazzák. A duzzadószalag működési elve alapvetően egyszerű. Nedvességgel történő érintkezés hatására a térfogata a sokszorosára nő, így villámgyorsan elzárja a folyadék útját. Az így keletkezett kitöltő elem ráadásul rendkívül masszív és tartós, ami alapok struktúrájában, vagy épp egyéb lényegi pontokon megjelenő munkahézagok kapcsán hatalmas előnyt jelent.

Ugyanakkor hathatós védelem csak akkor érhető el, ha a duzzadószalag típusa és állapota is tökéletesen megfelel az igényeknek. A különböző kiszerelések eltérő alkalmazási területekre javasoltak, így amennyiben nem vagyunk tökéletesen biztosak a választásunkban, akkor mindenképpen kérjük ki egy specialista tanácsait. Ez nem csak azért elengedhetetlen, mert így elkerülhető a hibákból adódó károsodás, de azt is tartsuk szem előtt, miszerint a duzzadószalag – főképp nagyobb tételben – igen komoly kiadást jelent. Ennek tükrében pedig egyáltalán nem mindegy, hogy melyik módozat mellett tesszük le végül a voksunkat. Arra is fektessünk nagy hangsúlyt, hogy az előzőleg már nedvességgel kapcsolatba kerülő anyag nem használható fel, ezért mindig ellenőrizzük a csomagolás sértetlenségét.