Fogyasszon Ön is fekete berkenyét!

A fekete berkenye fogyasztásnak számos egészségügyi előnye van. Viszont nyersen fogyasztva íze nem túl kellemes, ugyanis fanyar, összehúzó ízzel rendelkezik. Lé formában jóval ízletesebb, ráadásul igazán egészséges, így mindenképp érdemes fogyasztani.

Berkenye eredetileg az amerikai kontinensről származik, még pedig az Amerikai Egyesült Államok és Kanada keleti részéről. A kutatások hamar rávilágítottak, hogy egy nagyon különleges vadgyümölcsről van szó, ugyanis a fekete berkenye rendkívül sok vitamint tartalmaz és ennek okán jótékony hatással van a szervezetre. Nem csoda, hogy az elmúlt években az orvosi figyelem középpontjába került ez a különleges gyümölcs. Ezenkívül az orosz népi gyógyászat is előszeretettel alkalmazza a különféle panaszok kezelésére. Főleg húgyúti fertőzések, magas vérnyomás, valamint bél- és bőrbetegségek kezelésére alkalmazták. A fekete berkenye nagyon magas P-vitamin tartalommal rendelkezik, továbbá vízben oldódó B1-, B2-, B6-, B9-, B12-, C- és H-vitamin és zsírban oldódó A-, E- és K-vitamin is bőven található benne, így számos betegség megelőzésére és panasz enyhítésére alkalmas.

A berkenye hatékony segítséget jelent a gyulladásos folyamatok enyhítésében, így például a vizelési ingerrel járó gyulladás csökkentésében. Mivel tele van vitaminokkal, ezért a baktériumok és vírusok ellen is érdemes fogyasztani. Fogyasztásának köszönhetően csökken a cukorbetegség szövődményeinek kockázata, valamint betegség megelőzésében és kezelésében egyaránt hatásos lehet. Mivel a fekete berkenye megszünteti a gyulladásokat, így a krónikus betegségek kialakulásának veszélye is csökken. Továbbá a fekete berkenyében lévő antioxidánsok védik a gyomrot, így hatékony a különféle gyomorbántalmak ellen, mint például hasmenés vagy gyomorfekély.

Vélemény, hozzászólás?