Evezőgép termékek vásárlása

Ha elgondolkodott már valaha azon, hogy honnan származik valójában az evezőgép eredeti ötlete, nem nehéz elképzelni, hogy az első evezősök közel sem voltak olyan hatékonyak, mint a mai evezőgépek. Az evezőgép evolúciója megközelítőleg a Kr. E. 4. századból származik Görögországból, ahol fa kereteket használtak a katonai kiképzésben, így a tapasztalatlan evezősök tökéletesíthették technikájukat.

Az első szabadalmaztatott evezőgépet azonban csak 1872-ben hozták létre, amikor W.B. Curtis kitalált egy gépet, amely elősegíti a vízi sportolók testtartását a szárazföldön. A legfontosabb ebben a kialakításban a lendkerék feltalálása volt, amelyet a rotációs energia tárolására ma is használnak az evezőgépekben. Az evezőgép egyedülálló abban, hogy testünk izmainak 85% -át meg tudja célozni annak érdekében, hogy megfelelően teljesítse a teljes mozgást és izomerősítést. A láb, a kar, a hát fő izmainak aktiválódniuk kell, biztosítva a teljes testedzést, amely növeli a test erejét, valamint a szív- és érrendszeri kapacitást. Jól hallotta: a gép egyszerre foglalja magában a kardiót és az erőépítést. Ha a fenntartható zsírveszteségre törekszik, az evezőgép lehetővé teszi, hogy egy hét alatt többször emelje a pulzusát anélkül, hogy fájna a szíve. Az evezés koncentrikus izommozgást igényel, nem úgy, mint más edzésfajták. Az evezőgép használata egyfajta izomaktiválás, amely feszültséget okoz az izomban, miközben rövidül. Ezzel szemben az excentrikus mozgás alatt meghosszabbodik – például akkor, ha guggolást végez – ami az izomszövet fájdalmához vezet. Pontosabban, az evezőgép használata egy csapásra megcélozhatja a pocakját és a farizmait. “A hasa először befeszül aztán elernyed miközben használja a gépet, ami ugyanolyan, mintha hatékonyan hajtaná végre a folyamatos felülést.

A nők felsőtestükben gyakran gyengébbek – és ez azt jelentheti, hogy ennek következtében rosszabb a testtartásuk. Az evezés – ha helyesen történik, megköveteli, hogy függőlegesen üljön, miközben evez, így javul a testtartás is, tehát a gépnek számos előnye van a nőkre nézve is. Ha úgy gondolja, hogy az evezés túlnyomórészt a felsőtest edzése, akkor téved. 60%-a a lábat edzi és ezen lesz leginkább érezhető a különbség. Csak 20%-a fókuszál a karra, és a test többi része teszi ki a fennmaradó részt. A futópadhoz és a szobabiciklihez hasonlóan az evezőgép beállításait is módosíthatja, hogy megfeleljen képességeinek. Azt mondják, soha nem lehetünk túl idősek ahhoz, hogy abbahagyjuk a tanulást – és az evezés művészetének elsajátítása is ide tartozik. Van egy sajátos technikája és minél jobban ért hozzá, annál hatékonyabb lesz az evezés, ez pedig nemcsak hasznos, hanem szórakoztató is lesz. Weboldalunk evezőgép kínálatában rengeteg berendezést találhat és olyan márkákat is, mint a Master, a HMS, a Robust, vagy éppen a Tonturi, de ott vannak a Kettler Kadett, valamint NordicTrack gépek is, amik szintén megérdemlik hogy felfigyeljenek rájuk.

Vélemény, hozzászólás?