Ételek, amelyek segítenek megakadályozni az Alzheimer- kór kialakulását

A világon számos olyan betegség van, amelyekre mindez idáig nem találtak gyógymódot, azonban vannak olyan ételek, amelyek segítenek a betegség kialakulásának megelőzésében. Az Alzheimer- kór egy ritka, ám súlyos betegség, érdemes megjegyezni, hogy néhány különleges étellel csökkenthető a betegség kialakulásának esélye.

Az Alzheimer-kór kialakulását nagyban befolyásolja az oxidatív stressz, valamint a szabad gyökök jelenléte, azonban az antioxidánsok képesek mindezeket eltüntetni. Ha szeretné megakadályozni, hogy a betegség megtámadja a szervezetét, akkor fogyasszon áfonyát, hiszen a gyümölcs rengeteg antioxidánst, és C-vitamint tartalmaz, melynek köszönhetően a gyulladások száma csökkenthető, a szellemi éberség megőrizhető, de a kognitív károsodás is megelőzhető. Az Alzheimer-kórban szenvedő betegek agyában amiloid plakkok rakódnak le, és a betegség során ezek folyamatosan képződnek. A kurkuma nevű fűszerrel csökkenthető a plakkok száma, valamint megállítható ezek további képződése. A fűszernek olyan jótékony hatása van, mint a gyulladáscsökkentés, vírusölés.

A spenót rengeteg vitamint, ásványi anyagot, valamint nyomelemet tartalmaz, ezért hasznos a fogyasztása. A zöldség omega-3 zsírsav tartalmának köszönhetően képes megelőzni, és felvenni a harcot a már kialakult Alzheimer-kórral. Ez a fontos zsírsav feladata, hogy segítse az immunrendszert abban, hogy az agyat megtisztítsa a lerakódásoktól. A neurológiai betegségeket pozitívan befolyásolják a ketonok, de ezekből kevés termelődik a szervezetben. Fogyasszon kókuszolajt, hogy a ketonok számát megnövelhesse, és ezzel egyidejűleg az Alzheimer-kór kialakulását megakadályozza.

Vélemény, hozzászólás?