Azok a helyzetek, amikor másokra hagyatkozunk, visszaüthetnek a munkahelyen

Amikor a vállalatvezetők elemzik a tranzakciókat, gyakran hívják a különböző részlegeket, hogy speciális tanácsokat vagy véleményeket kapjanak, amelyekre szükségük lesz a döntések meghozatalához. A legfontosabb az, hogy ismerjük fel a tanácsokat, és ne a tulajdonjog vagy az üzleti döntés felelősségének átruházására szolgáló mechanizmusként használjuk.

Az a fontos, hogy igaza legyen, vagy elvégezze a munkát? Úgy találhatja magát, hogy „érvényes” érveket épít és megvédi álláspontját, hogy nyerjen? Ön szerint a „számok nem hazudnak”? Bár ezek nemes és teljesen érthető pozíciók a munkahelyen, győződjön meg arról, hogy valóban szilárd talajon áll, mielőtt kinyújtja a nyakát. Bármennyire is szeretjük a logikai alapú, ésszerű döntéshozókat, a munkahelyen több olyan funkcionális terület található, ahol azt tapasztaltuk, hogy nem mindig jó másokra hagyatkozni. Ez frusztráló lehet a projektvezetőknek, valamint más, a szervezetük különböző részlegeivel rendszeresen együttműködő üzleti vezetőknek. Fontos, hogy az egyes részlegektől kapott információkat ahelyett, hogy teljes körűnek, tényszerűnek és kizárólagos alapnak minősítené a döntéshozatalhoz, minősítse azokat.

Felfedezzük, hogy semmi sem fekete vagy fehér, még az úgynevezett „számok” sem. Ennek megfelelően az üzleti szakembereknek óvatosnak kell lenniük, amikor megpróbálnak érveket nyerni, mivel megnyerhetik a csatát, de elveszítik a fontosabb háborút. Sokan úgy vélik, hogy a jog teljes körű véleményt ad nekik egy bizonyos témáról, és hogy a vélemény belső és külső lőszerként is használható. Az emberek néha úgy érzik, hogy a minőség egyike azoknak a fekete -fehér területeknek, amelyekben igaza lehet vagy tévedhet. Az ellenőrzés során nem a minőség-ellenőr felelős azért, hogy véleményt nyilvánítson a belső adminisztratív eljárásairól. Egyszerűen ellenőrizni fogják, hogy követik -e őket!

Vélemény, hozzászólás?