Az új nanotechnológia megerősítette a vastagbélrák és a melanoma elleni küzdelmet

Az Arizonai Egyetem Egészségtudományi Egyetemének kutatói nemrég fejeztek be egy tanulmányt, amely javíthatja a vastag- és végbélrák valamint a melanoma rákkezelését azáltal, hogy nanotechnológiát alkalmaz a kemoterápia oly módon történő ellátására, amely hatékonyabbá teszi az agresszív daganatok ellen. Az eredményeket ma publikálták a Nature Nanotechnology folyóiratban.

„Mindig is érdekelt volt a belső immunitás kihasználása a rák elleni küzdelemben” – mondta Jianqin Lu, az UArizona Gyógyszerészeti Főiskola Toxikológiai Tanszékének gyógyszerészeti és farmakokinetikai adjunktusa, valamint az UArizona Cancer tagja. „Abban, hogy ezt biztonságosan és hatékonyan tegyük, a nanotechnológia játszik szerepet, mivel képes javítani a gyógyszerek mozgását és terápiás hatékonyságát, valamint képes csökkenteni a szisztémás toxicitást. Remélem, hogy ezek az innovatív nanoterápiák és terápiás rendek végül segítenek a rákos betegeknek, hogy hatékonyabban és biztonságosabban harcolnak a rák ellen. ”

Az immunterápiák elősegítik az immunrendszer képességét a rákos sejtek elleni küzdelemben. Az immunrendszer ellenőrző pontjai az immunrendszer szabályozói, amelyek kulcsfontosságúak abban, hogy megakadályozzák, hogy a szervezet válogatás nélkül megtámadja az egészséges sejteket. A rák egyes típusai megkerülik ezeket az ellenőrző pontokat, lehetővé téve a rákos sejtek számára, hogy elkerüljék az észlelést és tovább terjedjenek. Az immunellenőrző blokk (ICB) egy újabb terápia, amely lényegében „feloldja a fékeket” az immunrendszeren, és elősegíti a szervezet visszavágását. Az ICB terápiák hatékonyak bizonyos típusú rákok esetében, de nem minden beteg esetében. Például a vastagbélrákban szenvedő betegeknek csak körülbelül 4% -a reagál az ICB-terápiára.

Vélemény, hozzászólás?