Az önéletrajz legfontosabb része

Mi az önéletrajz legfontosabb része? Utáljuk ezt mondani, de úgy tűnik, hogy a vezetők figyelme egyre rövidebb. Valójában a minap egy vezetői szintű egyénnel beszéltünk (aki rendszeresen felülvizsgálja az önéletrajzokat), és ő kommentálta, hogy milyen gyorsan képes átkutatni egy halom önéletrajzot, és kiválaszthatja azokat a jelölteket, akiket felhív.

Elismerte, hogy ez valóban tisztességtelen folyamat – hogy ennyi álláskeresőt kizárólag önéletrajzuk minősége és bemutatása alapján ítélnek meg (olyan dokumentumok alapján, amelyek túl gyakran csak néhány másodperces áttekintést kapnak). És ha ez rossz az előadás, vagy unalmas az olvasó számára, vagy csak nem a megfelelő üzenetet közli, akkor gyorsan átadják őket másnak. Önéletrajzának felső harmada az, ahová a munkáltató irányítja kezdeti önéletrajzának nagy részét. Tehát, amit ide tett, létfontosságú. Ha unalmas, túl sűrű a szöveg, vagy nem beszél arról a pozícióról, amelyet megpróbál betölteni, akkor biztosan áthaladnak rajta.

Az önéletrajz felső harmadának a legdinamikusabb, legmeggyőzőbb és figyelemre méltó információkat kell tartalmaznia önmagáról és a karrierjéről. Töltse fel önéletrajzát olyan készségekkel, teljesítményekkel és számszerűsíthető eredményekkel, amelyek a legmegfelelőbbek arra a pozícióra, amelyre jelentkezik. Az elérhetőség is fontos: adjon meg linkeket a LinkedIn profiljára, a karrierblogra vagy a szakmai webhelyre. Irányítsa a felvételi vezetőt olyan helyekre, ahol vonzóbb információkat találhat önről. A címsorban foglalja össze a munkaadók számára megoldott problémát, szem előtt tartva személyes márkajelzését. A tapasztalatok összefoglalása: soroljon fel 6-8 olyan készséget, amelyek egy adott pozícióhoz szükségesek. Ezek nem lágy készségek. Kemény/átadható készségek, amelyek segítenek abban, hogy sikeres legyen a jelentkező munkában.

Vélemény, hozzászólás?