Az extrém takarítás nem csak a filmekben, sorozatokban létezik

Az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendenek azok a filmek és sorozatok, melyek az extrém takarítók munkáját mutatják be. Könnyű azt gondolni, hogy a szakemberek munkájára csak Amerikában van szükség, főleg, hogy ezek a műsorok rendszerint az USA-ban vannak leforgatva. Ez azonban tévedés, ugyanis hazánkban is számtalanszor alakul úgy egy-egy személy vagy család élete, hogy szakemberek segítségére szorul.

Extrém takarítás egészen más, mint a hagyományos tisztítás, rendrakás. Előbbi esetben a szakemberek olyan takarítási munkákat végeznek, olyan környezetben, melyre a legtöbb ember álmában sem gondolna. A műsorokból megismert gyűjtögető életmód esetén gyakran csak az extrém takarítók tudnak valódi eredményt elérni, már ami a lakást illeti. A megfogalmazás nem véletlen, ugyanis a gyűjtögetésnek jellemzően megvan a maga háttere, gyökéroka. Ez lehet akár trauma, nehéz gyermekkor vagy valamilyen mentális betegség. Ebben csak szakember, terapeuta vagy pszichológus tud segíteni. Fontos ezt komolyan venni, ugyanis enélkül hamarosan újra elhatalmasodik a gyűjtögetés.

A másik gyakori eset, melyet ezekben a műsorokban látni lehet, az a halott utáni takarítás. Ha a holttest napokig vagy hetekig hevert a lakásban, anélkül, hogy felfedezték volna, akkor annak előbb-utóbb szaga is lesz, melyen az egyszerű szellőztetés és a tisztítószerek nem segítenek. A szennyeződések eltávolítása szintén nem könnyű feladat, főleg azzal a tudattal, hogy mi történt korábban a lakásban. A szakemberek eleve nem javasolják, hogy bárki neki álljon egy ilyen lakásban takarítani, mivel nagy a fertőzésveszély. A Tiszta Extrém csapata nem csak elhunyt és gyűjtögető utáni takarításban tud segíteni, hanem szolgáltatásaik közé tartozik a térkő, iroda, ereszcsatorna és felújítás utáni takarítás is.