Az ellopott értéktárgyak visszaszerzése

Arra hazatérni, hogy kirabolták ingatlanját, pusztító élmény. Ez hatással van a biztonságérzetére, a közérzetére, és potenciálisan több százezer forintos veszteségbe kerül. Ez azonban nem jelenti azt, hogy helyrehozhatatlan. Ha a rablás bekövetkezése előtt megfelelő nyilvántartást vezet vagyonáról, nagyobb eséllyel találja meg az ellopott árut.

Soha nincs garancia rá, de ne hagyatkozzon kizárólag a rendőrségre egy rablást vagy betörést követően. Szorgalma és kutatása jelentheti a különbséget a dolgok visszaszerzése és a soha vissza nem szerzése között. Hívja a rendőrséget, amint rablást fedez fel. Ne érintsen meg semmit, ha a rendőrség leporolja az ujjlenyomatokat. Készítsen fotókat a helyszínről, ha tud, anélkül, hogy bármit is zavarna. Nyújtson be egy részletes jelentést, amelyben pontosan feltünteti, hogy mit loptak el. A tulajdonfájlban megadhatja az összes hiányzó tétel sorozatszámát, fényképeit és azonosító jellemzőit. Adja oda a rendőrségnek másolatait, de az eredetiket őrizze meg magának. Minél több információt ad meg, annál könnyebb elvégezni a nyomozást végző tiszt munkáját. Kérje a rendőrségi jelentés másolatát is. Ez segítséget nyújt Önnek a biztosító társaságokkal folytatott beszélgetések során, és az ellopott ingatlan igazolásában is segítséget nyújt, ha később megtalálja azt egy helyi zálogházban, üzletben vagy magáneladónál.

Ellenőrizze a helyi új jelentéseket online, hogy más betöréseket jelentettek-e a közelmúltban az Önéhez hasonlóan. Néhány rendőrségi webhely felsorolja a legutóbbi bűncselekményeket, és ez hasznos forrás. Ellenőrizze az online értékesítési oldalakat, mint például az eBayt és a Craigslistet, különös tekintettel a helyi területre. A tolvajok gyakran az ellopott árut teszik közzé az interneten, hogy eladással készpénzre váltsák. Ha bármi olyan dologra bukkan, amely a tulajdonának tűnik, azonnal értesítse a rendőrséget és kérjen tanácsot.

Vélemény, hozzászólás?