Az áldott, békés Karácsony titka

A Karácsony az év egyik legvarázslatosabb időszaka. Ilyenkor jön el a családi összejövetelek, a vakáció, és a nosztalgia ideje. Mindannyian rajongunk a meghitt ünnepért, de sajnos a stressz elkerülhetetlen velejárója. Íme pár ötlet hogyan kerüld el a Karácsony előtti káoszt.

A nyugodt Karácsony legfontosabb szabálya, hogy ne hagyjunk semmit az utolsó percre. A karácsonyi viták ugyanis általában az összegyűlt feszültségből adódnak. Próbáljunk meg legalább egy hónappal előtte elkezdeni tervezgetni. Írjunk listát a szeretteinkről akiket szeretnénk megajándékozni, és kezdjünk el gondolkodni, figyelgetni, puhatolózni minek örülnének. Ha nem akarunk mindent egyszerre megvásárolni a pénztárcánkat sem fogja annyira megviselni a szeretet ünnepe, valamint elkerülhetjük az utolsó pillanat béli kétségbeesést, ha nem találjuk amit kerestünk, és a kilométeres sorokat is elkerülhetjük.

Az is csökkentheti a stresszt, ha nem akarunk mindent magunkra vállalni és felosztjuk a család tagjai közt a teendőket. Így mindenki kiveheti a részét a készülődésben, senki nem lesz túlterhelve, de az ünnepi hangulat is könnyebben ránk ragad ha már a Karácsony előtt is foglalkozunk ezzel azzal és nem csak az ünnepi vacsorára toppanunk be. A sütés főzés is gyorsabban és könnyebben megy ha több kéz van a konyhában, és garantáltan jó szórakozás lesz a család minden tagjának a menü közös elkészítése. Elleshetjük nagyitól a bejgli készítés fortélyait, és kacaghatunk egymás ügyetlenkedésén. Ha a terveinket nem is tudjuk majd száz százalékosan megvalósítani, könnyebben oldjuk majd meg a spontán helyzeteket hiszen van amire alapozzunk. Ha a Karácsonyt valóban a szeretet és a család ünnepeként szeretnénk átélni segítsünk egymásnak a készülődésben, így több időt is tölthetünk el szeretteinkkel, és garantáltan elkerülhetjük a káoszt és a veszekedést. Éljük meg a csodát együtt!

Vélemény, hozzászólás?