A világ legszebb városai

A világon számtalan szép és lélegzetelállító látványt nyújtó város létezik. Mindegyik más és más. Mindegyik város valami újat tud mutatni a turistáknak. Santa Fé főváros, Új-Mexikó. Politikai és közigazgatási központ egyaránt.

A városközpontban több emlékmű is található abból az időből, amikor a spanyolok gyarmatosították a területet, valamint a mexikói uralom időszakából. Santa Fe-ban több turisztikai nevezetesség is található: Bandelier Nemzeti Emlékmű, valamint a helyi ”síparadicsom”, a Santa Fe sí központ északra. Az egyik Európai turisztikai fő látványosság Barcelona városa Spanyolországban.  A Sagrada Família Gaudi nagy műve. Gaudi, a híres építész munkái teszik látványossá a várost. Ilyen a Casa Milá is, ami a világörökség része.

Egy másik Európai közkedvelt nagyváros Róma. Olaszország fővárosába mindenkinek el kell mennie egyszer. Róma történelmileg fontos hely. 1980 óta a Világörökség része. Fontosabb látnivalók a Pantheon, a San Paolo fuori le mura, a Vatikáni Múzeumok és a Colosseum. Ugyancsak Európai város és viszonylag közel van a magyar turisták számára, Csehország fővárosa. Prága legszebb helye az Óváros, Jókai Mór szerint „egyetlen nagyszabású múzeum”. Fontosabb látnivalók a Frenk Gehry által alkotott Fred és Ginger a prágai Újvárosban. A zsidó temető és a Loreta.  San Miguel de Allende Mexikó egyik ékessége. Ez a gyönyörű hely Mexikóban található meg, amelyet 1542-ben alapítottak meg és ahol számos látnivaló várja az ide utazó turistákat. Az afrikai kontinens sem maradhat ki a felsorolásból hiszen Capetown, a Dél-Afrikai Köztársaság fővárosa is tartogat az utazók számára meglepetéseket. Cape Town este, kivilágítva a legszebb, csodás kikötőváros. Magyarország fővárosát is meg kell említenünk, hiszen Budapest fő látványosságai a Parlament, a budai vár és a Szépművészeti Múzeum szemet gyönyörködtető látványt nyújt minden turistának.

Vélemény, hozzászólás?