A sokoldalú laminált padló

A laminált padló egy strapabíró, több rétegből felépülő szintetikus padló. Számtalan előnnyel rendelkezik, így egyre több lakásban megtalálható. Ha házépítés vagy felújítás okán keresel megfelelő padlótípust, akkor bátran válaszd a laminált padlót.

Laminált padló alkalmazása mellett számos ok szól. Az egyik legmeggyőzőbb érv mellette, hogy költséghatékony alternatíva, mivel kifejezetten alacsony áron lehet hozzájutni. Az ár fontos szempont, ugyanakkor az is mellette szól, hogy kevés kompromisszummal jár. Sokan a hagyományos fa padlót preferálják, azonban ezekkel az a legnagyobb probléma, hogy nem igazán ellenállók, így idővel meglátszódik rajtuk a kopás, illetve a karcolásnyomok. Ahhoz, hogy szép legyen nagyon sokat kell vele törődni, ráadásul drága is. A laminált padló viszont rendkívül ellenálló, így nem igényel komolyabb karbantartást. Minimális odafigyelés mellett is igazán szép marad. Ez körülbelül azt jelenti, hogy rendszeresen meg kell tisztítani, így akár tíz-tizenöt éven keresztül dekoratív marad a padló. A tisztítás során csak arra kell ügyelni, hogy ne alkalmazz túl erős vegyszereket. A sima szappanos vagy mosószeres víz is tökéletesen alkalmas a padló megtisztítására.

A telepítés szintén nem jelent komoly nehézséget, hiszen a padló lerakása nagyon egyszerűen kivitelezhető. A hagyományos alternatívák esetében gyakran problémás a helyes lerakás, így pedig a végeredmény sem lesz szép. A laminált padlók összepattintós rendszerének köszönhetően akár egy laikus is nagyon könnyen le tudja rakni. A laminált padló választása azért is jó döntés, mert hang- és hőszigetelő tulajdonságokkal is rendelkezik. Minél vastagabb a laminált padló, annál jobban rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, melyek a mindennapok során nagyon jól jönnek.