A pénzügyek így befolyásolhatják egészségét

Egy tanulmány megállapította, hogy a gyenge pénzügy az önértékre és a testi egészségre gyakorolt ​​negatív hatáshoz köthető. A Credit Sesame pénzügyi egészségügyi menedzsment platform felmérése szerint a rossz pénzügyi helyzet rossz fizikai és mentális egészséghez vezethet.

Az Egyesült Államokban végzett felmérésből kiderült, hogy a résztvevők a hitelkártya-adóssággal küzdöttek a mindennapi kiadások, például az egészségügy (32 százalék), az utazás (29 százalék) és a vásárlás (27 százalék) miatt. Az eredmények azt is állították, hogy az adósság miatt a résztvevők szégyenérzetet éltek át a pénzkérdések kapcsán, amelyek állítólag negatív mentális egészségi következményekhez vezettek, beleértve a stresszt (82 százalék), a szégyent (40 százalék), a könnyeket (25 százalék) és még a kapcsolat felbomlását is. A felmérés azt is megállapította, hogy a rossz hiteldöntés az élet normális részévé válik, annak ellenére, hogy a fogyasztók az egészséges hitelre vágynak.

Az is kiderült, hogy a résztvevők egyharmada nem fizette ki hitelkártya tartozásait több mint egy év alatt, míg 21 százaléka soha nem fizetett. A résztvevők egyharmada azt is elárulta, hogy ittas állapotban vásárolták hitelkártyájukat, míg nyolc százalékuk még befolyásolatlan vásárlások miatt is eladósodott. „Adósságalapú társadalomként a hiteltartás kulcsfontosságú a pénzügyi egészség szempontjából a legtöbb amerikai számára, és ez életünk minden aspektusának alapja” – mondta Adrian Nazari, a Credit Sesame vezérigazgatója. „Tíz évvel ezelőtt a legtöbb rossz hitelállományú fogyasztónak nagyon kevés forrása volt annak javítására. De az adattudomány és a technológia fejlődésének köszönhetően az olyan vállalatok, mint a Credit Sesame, felhatalmazzák a fogyasztókat arra, hogy ennek eredményeként javítsák hitelállományukat és javítsák általános egészségi állapotukat. „

Vélemény, hozzászólás?