A Manjula Pothos termesztése és gondozása

Talán az egyik leglenyűgözőbb pothos fajta, a manjula pothos nagy, szív alakú levelekkel rendelkezik, lenyűgöző fehér, zöld és krémszínű tarkaságokkal. Más pothos fajtákhoz képest a manjula pothos ritka állapota miatt nehezebben beszerezhető.

Előfordulhat, hogy fel kell keresnie a ritka növényboltokat, vagy kapcsolatba kell lépnie a gyűjtőkkel, hogy megtalálja a növényt, de ha talál egyet, a manjula pothos gyönyörű és alacsony karbantartást igénylő kiegészítője bármely otthonnak. Szupersztár megjelenése ellenére a manjula pothos gondozása meglehetősen könnyű. A többi pothoshoz hasonlóan a manjula pothos is alkalmazkodóképes és rugalmas, és rendes háztartási termesztési körülmények között is jól fejlődik. Intenzív tarkasága miatt a manjula pothos több fényt értékel, mint a nem tarka fajták, de egyébként a gondozásuk nagyon hasonlít a standard golden pothoshoz. A Manjula pothos számos fényviszonyokhoz tud alkalmazkodni, csak ügyeljen arra, hogy kerülje az erős, közvetlen napfényt, amely megégetheti a kényes leveleket. Míg a manjula pothos túlélhet gyenge fényviszonyok mellett is, valamivel több fényre van szükségük, mint a többi pothos fajtának, hogy megőrizzék a fehér tarkaságot a levelekben – ezért lehetőleg törekedjen erős, közvetett fényre.

Ültesse a manjula pothos-t agyagos, jól vízelvezető cserepes keverékbe. A normál beltéri virágföld általában megfelelő ezekhez a pothosokhoz, de általában jó ötlet egy kis extra perlit hozzáadása a vízelvezetés fokozása érdekében. Az öntözések között hagyja kiszáradni a talaj felső 2-3 hüvelyknyi részét, majd öntözze meg jól. A Manjula pothos ellenálló, és szükség esetén elvisel egy kis elhanyagolást is, így ha egyszer-egyszer elfelejti meglocsolni ezt a pothost, az sem baj. A normál háztartási hőmérséklet és páratartalom tökéletes a manjula pothos számára.

Vélemény, hozzászólás?