A legjobb VPN protokollok

Nem minden VPN-t hoztak létre egyenlően. A VPN protokolljától függően eltérő sebességgel, képességekkel, vagy akár biztonsági és adatvédelmi sérülékenységekkel rendelkezhet. Felülvizsgáljuk a fő VPN-protokollokat, hogy kiválaszthassa a legjobbat.

A virtuális magánhálózatok (VPN) és a VPN protokollok nem ugyanazok. A NordVPN például egy VPN-szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy számos különböző VPN-protokoll közül választhassanak az igényeiknek és az általuk használt eszköznek megfelelően. A VPN titkosított alagutakon keresztül továbbítja az online forgalmat VPN-szerverekre, amelyek új IP-címet rendelnek a készülékéhez. A VPN protokollok olyan programok és folyamatok halmazai, amelyek meghatározzák az alagút tényleges kialakulását. Mindegyik más és más megoldást jelent a biztonságos, privát és kissé névtelen internetes kommunikáció problémájára. Az OpenVPN egy nagyon népszerű és rendkívül biztonságos protokoll, amelyet sok VPN-szolgáltató használ. A TCP vagy az UDP internetes protokollon fut. Az előbbi garantálja, hogy adatait teljes és megfelelő sorrendben fogják kézbesíteni, míg az utóbbi nagyobb sebességre összpontosít.

Sok VPN, beleértve a NordVPN-t is, lehetővé teszi a kettő közötti választást. Az IKEv2 hitelesített és titkosított kapcsolat létrehozásával megalapozza a biztonságos VPN-kapcsolatot. A Microsoft és a Cisco fejlesztette ki, hogy gyors, stabil és biztonságos legyen. Minden téren sikerrel jár, de ahol valóban ragyog, az a stabilitás. Az IPSec internetbiztonsági eszköztár részeként az IKEv2 más IPSec eszközöket használ az átfogó VPN lefedettség biztosításához. A Wireguard a legújabb és leggyorsabb alagútprotokoll, amelyről az egész VPN-ipar beszél. Korszerű kriptográfiát használ, amely felülmúlja a jelenlegi vezetőket – az OpenVPN-t és IPSec / IKEv2-t.

Vélemény, hozzászólás?