A legjobb városok Georgiában, ahol érdemes élni vagy megszállni

Legyen szó a gazdag történelemről, a finom ételekről vagy az alacsonyabb megélhetési költségekről, könnyen belátható, miért jönnek sokan a Peach State-re. Számos történelmi kisvárossal, hangulatos belvárosi utcákkal és könnyű hozzáféréssel a szabadba, Georgia rengeteg látnivalót kínál a nyugodt életet keresőknek.

Georgia nagyvárosaiban, amelyek a Fortune 500-as cégeknek és a nyüzsgő egyetemi városoknak adnak otthont, a családok és a fiatal szakemberek számos lehetőség közül választhatnak, legyen szó Atlanta belvárosáról vagy a környező külvárosokról, amelyek erős közösségi érzést és helyi látnivalókat kínálnak. A buja városi parkokkal (egészen pontosan tizennyolc) és egy gyönyörű történelmi belvárossal elárasztott Roswell sokat tud nyújtani. Fulton megyén belül Roswell lakossága alig haladja meg a 100.000 főt. A város azonban vidékibb hangulatú, erős közösségi érzéssel, ami meghazudtolja méretét. Mindössze 40 percre északra Atlantától, Roswellben alacsonyabb a megélhetési költségek, mint a nagyvárosi területek nagy részében, miközben az átlagosnál magasabb a foglalkoztatási ráta.

A történelmi belvárosi negyed Egyesült Államok-szerte híres, ahol a hosszú távú lakosok gyakran újabb gyalogtúrára indulnak. Ez a városrész április és október között minden harmadik csütörtökön hatalmas tevékenységet kínál. Az Alive in Roswell fesztivál is összehozza a közösséget a nagyszerű ételek, az élőzene és az árusok sora miatt. Az emberek szeretnek Mariettában élni, de nemcsak amiatt, mert ilyen rövid autóútra van Atlanta belvárosától. A 60.000 fős lakosság a sétatávolságra lévő kulturális látnivalókból is a legtöbbet hozhatja ki, beleértve a múzeumokat és a régi színházakat. Mindkettőt nyilvános kertek és parkok egészítik ki.