A legjobb tennivalók Hobartban, Tasmániában

Az ausztráliai Tasmánia szigetország fővárosa és legnagyobb városa, Hobart felfedezésre váró élvezet. A hatalmas Wellington-hegy lábánál fekvő, festői helyen fekszik a Derwent-folyó partján, és átjáróként szolgál a sziget déli részének hihetetlen gazdagságához és természetéhez.

A hangulatos kávézóknak és kiváló tengeri éttermeknek otthont adó Constitution Dock a város vízpartján fekszik, csak egy rövid sétára számos fő látnivalótól. A Sullivans Cove része, különösen ismert arról, hogy az éves Sydney – Hobart Yacht Race verseny gyűlési pontja és bulihelyszíne. A kőfalu kikötőjében bóklászva számtalan elegáns jachtot és vitorlást láthat, miközben a halászhajók rendszeresen kirakják fogásukat a dokk északi végén. A sétálgatás, a kilátás és a csónakok érkezésének és indulásának figyelése mellett érdemes megállni egy falatozásra egy fantasztikus étteremben. Maros például 1973 óta szolgál fel mesés friss halételeket, más éttermekben pedig pazar hal és chips található; útközben is ehet, miközben felfedezi a környéket.

Közvetlenül az Constitution dock mellett található a kiváló Tasmán Múzeum és Művészeti Galéria, ahol hihetetlen műtárgyak, műalkotások és kiállítások találhatók. A helyiek és a turisták körében egyaránt nagy kedvenc, lenyűgöző betekintést nyújt a régió gazdag történelmébe, kultúrájába és természetébe. Ausztrália második legrégebbi múzeuma, 1846-ban alapították, kiterjedt gyűjteményével, amely a környékbeli őslakos kultúrától és az antarktiszi kutatástól kezdve a botanikáig, a geológiáig és az állattanig mindenre összpontosít. Nagy galériái bonyolult faragásokat, képzőművészeti díszítőművészetet, gyarmati emlékeket, festményeket és fényképeket mutatnak be. Ezenkívül a campus számos évszázados örökségi épületet tartalmaz, például a Custom House, a Commissariat Store és a Private Secretary’s Cottage.

Vélemény, hozzászólás?