A legjobb tennivalók Aspen-ben, Coloradoban

A Sziklás-hegység távoli részén fekvő csodálatos hegyi város, Aspen, a világ egyik leghíresebb síterepe. Valaha elsősorban a gazdagok és a hírességek helye volt, mára nagyon népszerű turisztikai célpont. Évente milliók keresik fel csodálatos környezetét és rengeteg szabadtéri tevékenységét.

A város szívében található az Aspen Brewing Company, amely tökéletes hely, ha egy friss korsó italt szeretne. A 2008-as nyitás óta ez a nyugodt üzem népszerű volt a helyiek és a turisták körében is. Itt mindent kipróbálhat, a díjnyertes söröktől és a helyi söröktől a borokig és kézműves koktélokig. A külső teraszról isteni kilátás nyílik a hegyekre, és pénteken és szombaton este kiváló élő zene szól. A kőhajításnyira a város központjától elhelyezkedő nyugodt és eldugott John Denver Sanctuary, egy békés és festői park. A folyó mellett helyezkedik el, megindító emlékműként szolgál egy szeretett énekes-dalszerző számára, aki élete nagy részében Aspenben élt.

Rövid autóútra Aspentől délkeletre található a hihetetlen Függetlenségi Hágó, amely 3687 méteres magasságban az államok egyik legmagasabb útja. Egy igazi élmény vezetni rajta, mivel a látvány olyan csodálatos. Az 1881-ben elkészült útvonal hatalmas völgyeken és zöldellő erdőkön kanyarog, miközben átvezet a hatalmas kontinentális szakadékon. A Sawatch Range lenyűgöző panorámája mellett a keskeny, kanyargós út mentén megtekinthet csillogó tavakat és még egy szellemváros mellett is elhaladhat. A város központjától a 3417 méteres Aspen-hegy csúcsáig vezet a kiváló Ezüst Királynő Gondola. Az 1986-os megnyitása óta a gondola 996 méter magasra viszi a vendégeket, mindössze tizennégy perc alatt éri el a havas csúcsát. Ha hátradől, és élvezi az utat, akkor Aspenre nézhet vissza, és a csodás hegyekre.

Vélemény, hozzászólás?