A legjobb szabadidős programok Denverben

Colorado fővárosa és legnagyobb városa, Denver „Mile-High City” néven ismert, mivel a nevelő Sziklás-hegység lábánál található. Mint ilyen, rengeteg pusztát lehet felfedezni a közelben, festői parkok és kertek is találhatók a városban. A nyüzsgő, mégis nyugodt hely egy gyorsan növekvő nagyvárosi terület középpontjában fekszik, a város a régió fontos gazdasági, politikai és kulturális központjaként működik.

A város közepén található a Colorado History Center, amely lenyűgöző pillantást vet az amerikai nyugat történetére. Érdekes és interaktív kiállításokon keresztül megtudhatja, hogyan rendeződött az állam, és hogyan alakult úttörő és individualista szelleme. A 2012-ben megnyílt kolosszális gyűjtemény büszkélkedhet sok szép tárggyal a fényképektől és nyomatoktól kezdve a régi műtárgyakig, műalkotásokig és régészeti leletekig. A múzeum kellemes kiállításai és diorámái az ősi Puebloans mindennapjait, valamint Colorado sok hegyét és bányáját is áttekintik. Nagyon egyedi és szokatlan hely Denverben a Nemzetközi Kannabisz-templom, csak egy rövid autóútra a városközponttól délre. A vallás tagjai arról ismertek, hogy a kannabiszt szentségként használják az önfelfedezés felgyorsítására és elmélyítésére. Székhelyük egy szép régi átalakított evangélikus templomban található.

Habár az évszázados templom különleges építészettel rendelkezik, a varázslatos és pszichedelikus látványt a hihetetlen belső díszítés teszi igazán érdekessé. Okuda San Miguel világhírű művész dicsőséges technikolorral festette, a falakat és a mennyezetet geometriai formák, valamint graffiti ihlette emberek és állatok képei töltik meg. A városban érdemes megnézni a Colorado Rockies egy Major League Baseball meccsét a hatalmas Coors Field-en. Mivel több mint 50.000 ember befogadóképessége, a gömbcsarnok játékait és meccseit mindig szórakoztató nézni a felvillanyozó légkörének köszönhetően.

Vélemény, hozzászólás?