A legjobb sövények és azok növekedése

Ha törpe fákat, cserjéket vagy gyógynövényeket akar állati geometriai alakzatokra nyírni háromdimenziós térben (földgömbök, kockák stb.), Akkor elengedhetetlen a legjobb növények megtalálása és a velük való együttműködés megtanulása. Gyakran érdemes örökzöldeket (beleértve a széleslevelűeket is) használni a munkához, hogy egész évben csodálhassa alkotását. De vannak kivételek: Nem minden cserje örökzöld, mégis a legnépszerűbb bokrok közé tartozhat.

A fák, cserjék és gyógynövények közül a legjobb növények apró leveleket hordanak, amelyeket nyírni lehet, gyorsan növekednek és sűrű elágazási mintázattal rendelkeznek. De mint minden növényválasztásnál, maradjon reális, ugyanakkor nyitott gondolkodású: Ön dönthet úgy, hogy feladja e tulajdonságok egyikét, hogy olyan növényt termeljen, amelynek más minősége van, amelyet csodál, például illatos vagy könnyen termeszthető. A Taxus bokrok örökzöld tűlevelűek, két lehetséges hátránnyal: Mérgezőek: Kerülje a termesztést, ha a gyerekek a szabadban játszanak, vagy ha elengedi kutyáit az udvaron, emellett pedig lassan nőnek. De ha nincs gyereke vagy háziállata az udvaron, és van némi türelme, a Taxus bokrok kiváló sövényt hoznak létre. A T. baccata ‘Repandens’ nagyszerű választás egy hosszú és alacsony talp alakú formához: 2–4 láb magas és 12–15 láb széles növényről van szó.

A Thuja occidentalis szintén tűs örökzöld, de levelei lapos, pikkelyes formában jelennek meg. Különböző méreteket és növényi formákat ölthet; az, hogy melyiket választja, a keresett sövény alaktól függ. A Picea glauca ‘Conica’ (10-12 láb magas és 7-10 láb széles) egy másik lassú termeszt, de sűrű és illatos lombokkal pótolja hiányosságait. Ez a törpefa akkor is nagyszerű, ha piramis vagy kúpos alakú topáriumra van szüksége.

Vélemény, hozzászólás?