A legjobb programok a texasi Fort Worth-ben

Bár gyakran észrevétlennek tekintik testvérvárosa, Dallas miatt, a nyüzsgő, mégis laza Fort Worth minden látnivalót felkínál. Míg ezek közül sok a cowboy történetéhez, kultúrájához és örökségéhez kapcsolódik, Fort Worth egyéb tennivalói közé tartozik a számos kiváló művészeti múzeum és gyönyörű kertek. Emellett számtalan nagyszerű bár és étterem található a kiterjedt Sundance téren és a történelmi Stockyards kerületben.

A város kulturális negyedében található a Nemzeti Cowgirl Múzeum, amely lenyűgöző pillantást vet a vadnyugati nők életére. Interaktív kiállítások és érdekes tárgyak révén mindent megismerhet a gyakran figyelmen kívül hagyott művészekről és oktatókról, tanyákról és rodeókról, akik így alakították az amerikai nyugat szellemiségét és kultúráját. Mintegy 3000 kortárs és modern műalkotás hatalmas gyűjteményével büszkélkedhet a csodálatos Fort Worth Modern Művészeti Múzeum. A város kulturális negyedében található, rengeteg markáns festményt, fotót és szobrot mutat be, középpontjában a második világháború utáni korszak áll. Először 1892-ben nyitották meg, a múzeum ma egy lélegzetelállítóan gyönyörű épületet foglal magába, amely csodálatos modern építészettel rendelkezik.

Öt szép pavilonjában rengeteg gyönyörű galéria található, amelyeket felfedezhet, és amelyek olyan híres személyek, mint Francis Bacon, Pablo Picasso és Andy Warhol letartóztatásának ad otthont. A múzeumnak van egy szép szoborkertje is, ahol körbe lehet vándorolni, és ahol mesés fotókat készíthet az épületekről, amely az őket körülvevő tavakban tükröződik. A Gravírozási és Nyomtatási Irodánál nyomtatják ki a nemzet pénzének nagy részét. A város északi peremén fekvő, szigorúan őrzött létesítménynek van néhány fantasztikus túrája, amelyek segítségével érdekes betekintést nyerhet az amerikai papírvaluta történetébe, tervezésébe és gyártásába.

Vélemény, hozzászólás?