A legjobb őszi virágok az őszi színekért

Amikor az őszi parkosításra gondol, ne felejtse el az őszi virágok ültetését. Míg a színes őszi lombozatú fák és cserjék az őszi jelenet értékes részei, az évelő és egynyári virágok is hozzáadhatják szépségüket. Az őszi virágok számos színben, formában és méretben kaphatók, amelyek bármilyen kerti stílushoz illeszkednek.

Vannak olyan növények is, amelyek néhány fagyon keresztül megmaradhatnak, és olyan gyengéd növények, amelyeket a fagy megöl. Ráadásul a tenyészidőszak vége felé az egynyári növényeket gyakran értékesítik, bár a lehetőségek korlátozottak lehetnek. Tehát annak ellenére, hogy az egynyári növények nem sokáig maradnak az őszi kertben, még mindig jó választás lehet. Másrészről, a szívós évelő őszi virágok szezonról szezonra fognak virágozni, amikor sok más növény befejezi virágzási időszakát. A krizantémok alapvető őszi virágok. Szeptemberben kezdenek virágozni, és fagyig tartanak. És a faj különböző virágzási formákban és színekben kapható. Amikor kiválasztja a krizantémokat az őszi ültetéshez, keressen egy olyan növényt, amely még nem virágzik. Kevesebbet fog küzdeni az átültetéssel. Ügyeljen arra, hogy a talaj nedves legyen, de ne legyen túl nedves a legjobb virágzás érdekében.

A körömvirágok először a tavasz végétől a nyár elejéig virágoznak. És ha folyamatosan élni hagyja a növényeket (eltávolítja az elhervadt virágokat), akkor ősz végéig virágban maradhatnak, bár a virágzás lassulhat a nyári csúcshőségben. Ezek a növények százszorszépszerű virágokat hoznak létre, amelyek általában sárga vagy narancssárga árnyalatúak. Általában egynyári növényként termesztik őket. Skarlát zsálya (Salvia splendens): Ez a virág egy gyengéd évelő növény, amelyet gyakran évenként termesztenek. Júniustól egészen az őszi fagyig virágozhat. Világos vörös virágai körülbelül 2 hüvelyk hosszúak, és fürtökben nőnek a lombozat fölött álló száron. A növényeket ősszel cserepekbe tehetjük beltéri telelés miatt.

Vélemény, hozzászólás?