A legjobb látnivalók Virginiában

Az egész állam legérdekesebb történelmi és turisztikai látványosságainak otthont adó Virginia különleges látnivalókkal várja. Az 1607-ben létrejött állam később jelentős szerepet játszott a forradalmi háborúban, az amerikai polgárháborúban és a polgárjogi mozgalomban. Mint ilyen, számtalan műemlék, emlékmű és múzeum található szinte mindenhol, ahová csak megy.

A hatalmas völgyben, a gyönyörű Blue Ridge-hegység közepette, Roanoke bájos városa élvezetes látogatást és felfedezést garantál. Gyakran „Dél Csillagvárosának” hívják, az utcáin és külvárosain át ragyog egy hatalmas fényű csillag amely a Malom-hegy tetején jelenik meg. Az állam délnyugati részén fekvő stratégiai elhelyezkedésének köszönhetően Roanoke történelmileg fontos közlekedési csomópont, így az elmúlt években virágzó művészeti és kulturális színteret alakított ki. Most itt vannak a színházak és kulturális központok, valamint számos zenei helyszín és múzeum. Ezek közül a Taubmani Művészeti Múzeumot érdemes meglátogatni hatalmas műtárgya miatt, míg a virginiai Közlekedési Múzeum Roanoke vasútjának történetét mutatja be.

A világ legnagyobb haditengerészeti támaszpontjának otthont adó Norfolk városa sokkal többet tartalmaz mint amire számít. Világszínvonalú múzeumok és szép parkok találhatók kanyargós vízpartja mentén. Az állam délkeleti részén, egy nagyvárosi terület szívében fekszik, Chesapeake, Portsmouth és Virginia Beach városok veszik körül. A város a Chesapeake-öböl és az Erzsébet folyó partján található, történelmét a körülötte lévő vizekhez való viszony alakította. Az egykor viharos és zaklatott kikötővárosnak számító múzeum számos szikrázó, korszerű múzeumot tartalmaz. Ezen kívül van néhány fenomenális előadóművészeti központ, izgalmas szórakozási lehetőségekkel. A bájos egyetemi város, Charlottesville festői szépséggel rendelkezik. Az érdekes történelmi látnivalók gazdagságáról ismert, a régió jelentős kulturális központjaként működik.

Vélemény, hozzászólás?