A legdurvább céges ajándékok karácsonyra

Míg mi szeretteinknek egy-egy pulóvert, vagy CD-t tudunk ajándékozni, addig a céges világban hihetetlen összegeket költenek el céges ajándékokra.

Egy felmérés szerint Ausztráliában a cégek évente 100 milliárd forintot költenek reklámajándékokra, különösen sokat a karácsonyi időszakban. Bár Ausztrália tehetős ország lélekszáma alig több mint 20 millió fő.

A legdrágább céges ajándékok listáját egy ismert orosz milliárdos Roman Abramovich vezeti, aki, potom 90 millió dollárt érő yacthját ajándékozta oda, másik olajmilliárdos barátjának. A potom 20 milliárdos forintot érő ajándék vélhetően nem terhelte meg jelentősen a Chelsea labdarúgóklubot is birtokló orosz milliárdost.

Bár az ilyen drága céges ajándék nem gyakori, de a luxusajándékok között luxus órák, exkluzív szivarok, sőt még autók is gyakran előfordulnak.
A luxus ajándékok mellett a céges karácsonyi ajándékok sorában néhány igen bizarr ajándékötletre is bukkanhatunk.

Egy ausztrál lap felmérése szerint a reklámajándékok között előfordult már hajópropeller, döglött macska és kitömött piranha hal is.

Idehaza egyelőre nem túl népszerű a céges ajándékozás, a vállaltoknak, csak ötöde költ ilyen célokra, és ez is elsősorban a partnerekre és nem a dolgozókra jut.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*