A különböző típusú evőeszközök használatáról

Volt már valaha egy komoly étteremben vagy egy buliban, és értetlenül állt az ön előtt lévő evőeszközök miatt? Ez az a pillanat, amikor nem biztos abban, hogy melyik evőeszközt kell használni miközben az asztalnál fal az ételéből, és megnézi, hogy mások melyiket használják, hogy lemásolhassa azt.

Ne aggódjon! Érthető, mivel néhány ilyen evőeszköz nagyon hasonlónak tűnik, míg másoknak sokféle neve vagy funkciója van, amelyek kissé elsöprőek lehetnek. Mindannyian megtapasztaltuk a tanulás küzdelmét. A vacsoravillát rendszeres étkezésekhez használják. A villában négy, egyenlő hosszúságú fog található. Ez az elsődleges villatípus, amelyet húsevéshez használnak. Ezenkívül ez a villa általában elég nagy ahhoz, hogy könnyen használható legyen kisebb adagok, például zöldségek elfogyasztására. Konyhájában sok asztali villára lesz szüksége, mivel ez a leggyakrabban használt ezüst. A vacsorakanál evőkanálként is ismert. Kerek, hosszúkás résszel rendelkezik, amelyet a mindennapi étkezéshez terveztek. Könnyedén kikanalazhat vele tökéletes mennyiségű rizst vagy pörköltet. Általában vacsoravillával és vacsorakéssel párosítják. A villához hasonlóan ez az elem is nagyon fontos, hogy ott legyen a konyhájában.

Általában a vacsorakés a leghosszabb kés egy evőeszközkészletben. Minden étkezés alkalmával, mind formális, mind kötetlen étkezéskor használják az ételek feldarabolására vagy a tányérra tolásra. Ez a kés gyakran szerepel a vacsorakanalakkal és villákkal ellátott ezüstkészletekben. A tálalóvillát és a tálalókanalat együtt használják olyan ételek feltálalására, amelyekhez két evőeszköz szükséges, például egy saláta, tészta vagy egy nagy ételtál. A tálalóvilla külön-külön tálról szedi az ételt, míg a tálalókanál egy tálból emeli ki az ételt. A salátakanál és a salátásvilla hosszúkás alakú saláták és zöldségek keveréséhez, valamint a tálalás megkönnyítéséhez.