A gyakran előforduló nyári foltok a ruhán

Akár kertészkedik, vagy küzd az udvari munkákkal, hogy minden szép legyen, vagy egyszerűen csak élvezi a szabadban töltött időt a nyári tevékenységek során, foltjai lesznek! Íme néhány kültéri folt, amelyet a ruháin és a vízi sportszerelésen találhat ilyenkor.

Ha az udvaron dolgozik, vagy csak ül a fűben, és élvez egy görögdinnye szeletet, akkor a fűfoltok eltávolítása érdekében először előkezelje a foltot egy enzim alapú folteltávolítóval vagy nagy teljesítményű folyékony mosószerrel (például Tide vagy Persil). Elegendő enzimet tartalmaz a foltok szétválasztásához, mielőtt bedobja a mosógépbe. Dolgozzon a folteltávolítóban ujjaival vagy puha sörtéjű kefével, és hagyjon időt – legalább 15 percet – dolgozni. Mosson a szokásos módon, kövesse a ruházati címkén található ápolási utasításokat. Ellenőrizze a foltokat. Ha megmaradnak, hagyja ki a szárítógépet, és áztassa a ruhadarabot meleg vízbe, nem klóros fehérítőszer oldatába legalább egy órára vagy akár egy éjszakára. Mossuk újra. Az iszap csak nedves szennyeződés, de sokkal nehezebb eltávolítani. Csak az a kevés víz, amely a szennyeződést sárgává változtatja, az segít a talajt mélyebb szálakká bontani. És mivel a talaj szerves anyagokból áll, az iszapot fehérjefoltként kell kezelni.

Kezdje azzal, hogy mosás előtt áztassa, keverje vagy dörzsölje át a foltot hideg vízben. Soha ne használjon forró vizet az induláshoz, mert az felforralja a fehérjét a rostokban, ami megnehezíti a folt eltávolítását. Ha a folt megszáradt vagy elöregedett, akkor kaparja le vagy ecsetelje a kérges anyagokat, majd áztassa hideg vízbe kiváló minőségű folyékony mosószer és színbiztos fehérítő segítségével. Kövesse a csomagolás utasításait a felhasználandó mennyiséghez. 30 perces előáztatás után mossa le meleg, nem forró vízben, mosószerrel. Ha a folt megmarad, és áztassa tovább egy órán keresztül vagy egy éjszakán át friss oxigénes fehérítő oldatban, majd mossa le újra.

Vélemény, hozzászólás?