A csipkebogyó sokrétű felhasználása

A csipkebogyó az egyik legsokoldalúbb áltermés, melyet már nagyszüleink is előszeretettel használtak a különféle nyavalyák gyógyítására. Ráadásul számos módja akad a felhasználásnak.

A csipkebogyó nem csak a természetben és a nagymama konyhájában található meg, de a termés jótékony hatásának köszönhetően, már a szépségiparban is felfigyeltek erre a csodaszerre. A legtöbb ránctalanító krém tartalmaz csipkebogyómag olajat. Ez az olaj ugyanis tele van bőrtápláló, valamint regeneráló tápanyagokkal, melyek gyorsan szívódnak be a bőrbe. Ezek után nem csoda, hogy számos sztár előszeretettel használja bőre megfiatalítására. A csipkebogyómag olaj akár a ránctalanító és hidratáló krémeket is képes helyettesíteni. Ráadásul a csipkebogyómag olaj belsőleg is fogyasztható. A benne lévő esszenciális zsírsavak pedig nélkülözhetetlenek a szervezet számára, így arra bíztatjuk fogyassza bátran ezt a csodaszert. Ugyanakkor ez a páratlan csodaszer számos egyéb területen tud segíteni a, ezek közül a teljesség igénye nélkül néhány: bőrregeneráló, leégés után kitűnő bőrnyugtató, pattanások ellen is használható, valamint ajakápolásra is nagyszerű. Ezenkívül a csipkebogyóból készült por hatékonyan csökkenti az ízületi bántalmakat. Bármely formában is használja, biztosan nagy hasznára lesz ez a csodaszer.

Biztosan sokan emlékeznek rá, hogy a nagyszülőknél tett látogatás során mennyi finomság került az asztalra. Azonban, ha valami betegség kínozta valamelyik családtagot, a nagymama biztosan mindig tudott valami csodaszert, melynek köszönhetően a betegség gyorsan elillant és újra a visszatérhetett a hétköznapi teendőkhöz. Az áruházakban található szörpöket nem hiába nagymamák arcképével hirdetik. Hisz a nagymamánál tett látogatás során a legtöbbször előkerül egy üveg ízletes szörp. A csipkebogyóból készült ízletes nedű nem csak finom, de tele van C – vitaminnal is, így nem csoda, ha a nagyinál tett látogatás után nem egykönnyen betegedtek meg az unokák. Ráadásul mivel nem forralással készül, így igen magas a C – vitamin tartalma. A nagymamák nem csak szörpöt, de lekvárt is készítenek és ami a legjobb, hogy széleskörű felhasználásának köszönhetően a csipkebogyó erre a célra is kiváló. Hozzá kell tennünk, hogy a csipkebogyólekvár elkészítése nem egyszerű, azonban a végeredmény minden fáradtságot megér.

Vélemény, hozzászólás?