A legforróbb nyári napokon sokszor nem tudunk eleget inni ahhoz, hogy eloltsuk a szomjunkat vagy, hogy kellően felfrissüljünk. Most mutatunk pár tippet. A nyár magával hozza a meleget, a lenge ruhákat, a könnyű ételeket és egyben a frissítő italokat is. A következő italok, mind olyanok melyek garantáltan lehűtik a fogyasztóját.
Az első egy különleges koktél, amely az espresso kávé és a narancs keveréke. Ez az ital talán a világ két legnépszerűbb italából született meg, és a feltalálója megérdemelni egy gasztronómiai díjat. Roppant egyszerű elkészíteni, a poharunkba helyezzünk pár jégkockát, majd töltsünk rá frissen facsart narancslevet és jöhet rá a szimpla agy dupla espresso. Nem csak a látvány, de maga az íz is tökéletes. Egyszerre savanykás, kesernyés és édes is egyben. A következő italunk némi alkoholt is tartogat, így inkább a fülledt nyári estékre ajánlott. A spriz az-az ital, melynek felfrissítését már szinte mindenki ismeri. Főleg mikor egy száraz fehérborból vagy egy aromásabb Irsaiból készítjük el, akkor a legjobb sprizet kóstolhatjuk.
Ám miután kicsit körbenézünk a világban könnyedén rájöhetünk, hogy nem csak a különféle szódával felhúzott italokat nevezik spritznek. Az elmúlt években szinte az egész világot meghódította az olasz vidékről származó Aperol Spritz. Bárhol kóstoljuk a világon ezt a koktél, mindenhol ugyanazzal az ízzel találkozhatunk, hiszen az elkészítési arányok szinte kőbe vésettek. Amely a következő: három rész prosecco, két rész Aperol likőr, amely egy édes-keserű narancslikőrt takar, illetve egy rész szóda, jég és narancskarika. Egy igazán különleges és üdítő italt kapunk a végén. Ám amennyiben ezt az ízt már ismerjük, akkor érdemes más likőrökkel is kísérletezni az Aperol helyett, mint Campari vagy Aperitivo Select.