Mindenki szereti, ha egy fárasztó nap után nem csak szendvicset, hanem igazi főtt ételt vacsorázik. Ha ezt este 7 előtt teszi, akkor kifejezetten egészséges, ha az utolsó étkezés tömörebb ételekből áll, feltéve ha nem zabálta tele magát napközben. Ezek a tipikus vacsorára főzött ételek nagyon elterjedtek, és ezért egy idő után unalmassá is válhatnak.
Hogy ez ne történhessen meg, bevethetünk egy apró fortélyt, ami még csak nem is kerül semmilyen különösebb előkészületbe. Ha beszerzünk bizonyos fűszereket, vagy keverékeket (mi magunk is megcsinálhatjuk ezeket), akkor azokkal olyan aromát adhatunk az ételeinknek, amelyek nagyon ízletessé és különlegessé varázsolják majd őket. Az első ilyen az ánizsmag. Elsősorban rizottókhoz és tésztás ételekhez ajánlják őket, mert ízük tökéletesen alkalmazkodik ezekhez, főleg akkor, ha az ételben káposzta is található. Ha tetszik ez az ízvilág, használhatunk egy kis fahéjat is mellé. De vigyázni, kell, mert ha túl sokat rakunk ezekből, akkor nagyon elnyomhatják a többi fűszer ízét.
A paprika a másik, amelyet soha nem szabad kifelejtenünk a sós ételekből. Ez nagyon zamatossá teheti a legunalmasabb menüt is. Használhatjuk por formájában is, de ha egy kicsit megpároljuk tálalás előtt és úgy tesszük a tányér szélére, akkor remek kiegészítője lehet a köretnek. Ez a módszer nemcsak nagyon ízletes, esztétikus, hanem még egészséges is. A rizottóra szórt friss mentalevelek is különlegességnek számítanak, és hasonlóan egészségesek. A szárított gránátalmával pedig a curryt, vagy a bárányt tartalmazó ételeinket tehetjük még finomabbá. A felsorolt fűszerek akárhol beszerezhetők és mivel népszerűek, áraik sem túl magasak. Tanácsos ezekkel tenni színesebbé a menüt, hiszen nagyon egészségesek, és kevésbé megunhatók.