A magyar konyha mindig is előszeretettel használta a túrót, mint alapanyagot. Egy időben igencsak borsos áron lehetett hozzájutni, de ma már megfizethető terméknek számít, amelyet nem csak a belőle készülő finomságok miatt érdemes gyakrabban fogyasztani, hanem egészségessége miatt is.
A hozzávaló hallatán sokunknak elsőre a túrós tészta ugrik be, pedig változatos túrós sütik is az asztalra varázsolhatóak felhasználásával. A gyakorlatilag tészta nélkül készíthető túrós lepény mazsoladarabokkal, a hagyományos túrótorta a megfelelő édesítőszerek használatával akár diéta idején is beilleszthetőek időnként. Remekül kombinálható az alapanyag különféle gyümölcsökkel, így szezonális gyümölcsökből izgalmas túrós sütik készíthetőek. Néha érdemes elrugaszkodni a megszokott receptektől, szabadon engedni fantáziánkat, és az egyes túrós sütik elkészítési módjait kombinálni az alapanyagok tekintetében. Igazi kulináris élvezetben lehet részünk, ha a túrós sütik kapcsán is előnyben részesítjük a főzés szeretetén alapuló kísérletezést. Süthetünk cipót, tejszínes, csokoládés finomságokat készíthetünk, de a gyorsan és egyszerűen megalkotható pohárkrémekhez is kipróbálhatjuk a túrót.
A hagyományos túrós palacsinta elkészítése még a kezdő háziasszonyoknak sem okozhat gondot, de akik a sütőben sült túrós sütik megszállottjai, számukra a kalács, a cipó túróval történő kombinálása is remek választásnak bizonyul. A sósan és édesen is fenséges túró hozzájárul a szervezet számára szükséges kalcium beviteléhez, s emellett rendkívül finom is. Fedezze fel a benne rejlő lehetőségeket, és varázsolja el szeretteit minden hétvégén más és más túrós süteménnyel ebéd után! Ha az ünnepi asztalon kapnak helyet a túrós sütik, a siker akkor is garantált!