A nyári időszakban különösen oda kell figyelnünk az arcbőr hidratálására, hiszen folyamatosan ki vagyunk szolgáltatva a napsütés és a por kíméletlen hatásainak. Ebben az időszakban ne hanyagoljuk el az arcbőrünk hidratálását, olyan pakolásokkal, amelyek mézet és szezonális gyümölcsöket tartalmaznak.
A méz egy természetes gyógyszer az emberi szervezet számára, de nem maradhat ki az arcpakolásokból sem, amelyek hidratálják arcbőrünket. Amennyiben szezonális gyümölcsöket is hozzáadunk, megsokszorozzuk arcpakolásunk hatását.
Íme, három egyszerű megoldás az arcbőr hidratálására mézzel és szezonális gyümölcsökkel:
Méz és görögdinnye
Ehhez a maszkhoz egy szelet dinnyelevét, egy evőkanál tejet és egy kiskanál mézet használunk fel. A pakolást felkenjük az arcunkra, majd húsz perc után alaposan lemossuk.
Méz és őszibarack
Egy őszibarack rostos levét összekeverünk egy kis kanál mézzel és egy tojás sárgájával, ha száraz bőrre használjuk, vagy a tojás fehérjével, ha zsíros bőrre kenjük fel a maszkot. A természetes arcpakolást 20 percig hagyjuk, majd alaposan lemossuk.
Méz és alma
Két meghámozott és kimagvalt almát lereszelünk apróra és egy kiskanál mézet adunk hozzá. 20 percig hagyjuk a pakolást arcbőrünkön, majd alaposan lemossuk.