Öltözködési kisokos irodában dolgozóknak

Aki irodában dolgozik vagy olyan munkakörben, ahol van dress code vagy fontos az első benyomás, jól át kell gondolni reggel a gardrób szekrény előtt állva, hogy mit húz fel aznapra. Nagyon nem mindegy, hogy az ember elegánsan, divatosan jelenik meg az ügyfelek előtt vagy nadrág, póló kombóban. Adunk pár ötletet, hogy könnyebb legyen összeállítani a szettet.

A kevesebb néha több, ez mindenképp igaz, az örök fekete-fehér minimalista szettekre. Már általános iskolában, óvodában is ez számít az ünnepi öltözetnek, később a munkahelyen is nehéz vele mellé fogni. Természetesen jóval modernebb formában. A fekete-fehér színű szettet egy hosszabb nyaklánc vagy egy-két színes kiegészítő fel tudja dobni. Attól függően, hogy mennyire szigorú a dress code, a pasztell színű blúzokat, kosztümök is kiváló választásnak bizonyulnak. A pasztell színek a legszigorúbb szettet is kiválóan képesek lágyítani. Ha nem kedveli a szoknyákat, akkor a nadrág is kiváló választás.

Ha a dress code nem túl szigorú, akkor nyugodtan választhat színes vagy mintás blézereket. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a klasszikus ruhákat egy csavarral fellehet turbózni. Sokan szeretnének tűsarkakon tipegni, tökéletes frizurával, manikűrrel, frissen vasalt ruhában. Megsúgjuk, gyakorlatilag lehetetlen. Éppen ezért fontosnak tartjuk kiemelni, hogy kizárólag olyan ruhákban jelenjen meg, amikben valóban jól érzi magát. Az ügyfelek és üzleti partnerek pillanatok alatt észreveszik, hogy valami nem stimmel, vagyis, hogy nem érzi jól magát öltözékében. Ráadásul nagyon nehéz úgy tárgyalni, hogy az ember lányának fáj a lába, irritálja a blúz anyaga vagy rosszul van a szoknyától. Fontos az is, hogy az öltözékkel azonosulni tudjon és komfortosan érezze magát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*