Okok amiért a cukor rossz az Ön számára

A cukor egyfajta egyszerű szénhidrát, amely bizonyos ételekben és italokban természetesen előfordul. A túl sok cukor fogyasztása egészségügyi problémákhoz vezethet, mint például a súlygyarapodás, a cukorbetegség, a fogüregek és így tovább. Sok egészséges élelmiszertermék, például tejtermékek, zöldségek és gyümölcsök természetes cukrot tartalmaznak. Ezeknek az élelmiszereknek a cukra édesebb ízű.

Fontos, hogy az emberek bevigyék ezeket az ételeket a diétájukba, mivel számos más tápanyaggal rendelkeznek, amelyek értékes egészségügyi előnyökkel járnak. A gyártók azonban inkább cukrot adnak olyan élelmiszerekhez, mint a gabonafélék és a sütemények, valamint néhány ital. Ezek a hozzáadott cukrok egészségügyi problémákat okoznak. Ellentétben az élelmiszerekkel és italokkal, amelyek a cukrot természetesen tartalmazzák, a hozzáadott cukrok nem rendelkeznek tápértékkel. Ők rossz energiaforrások, mivel a test nagyon gyorsan emészti a cukrot. A túl sok fogyasztás idővel egészségi problémákat okozhat.

A cukor egy üres kalória. Élelmiszerekhez és italokhoz való hozzáadása jelentősen növeli kalóriatartalmukat táplálkozási előnyök hozzáadása nélkül. A test általában ezeket az ételeket és italokat gyorsan emészti. Ez azt jelenti, hogy nem jó az energiaforrás. A túlzott cukor fogyasztásának jelentős kockázata a súlygyarapodás. A legtöbb esetben a cukros ételek és italok magas kalóriát tartalmaznak. A túl sok ilyen termék fogyasztása súlygyarapodáshoz vezet, még rendszeres edzés esetén is. Erős bizonyíték van arra, hogy a felesleges cukor a súlygyarapodás oka. Kapcsolat van a cukros italok fogyasztása és a 2. típusú cukorbetegség kialakulása között is. Bármilyen magas kalória tartalmú étrend 2-es típusú cukorbetegséghez vezethet. A legtöbb esetben azonban a magas cukor tartalmú étrend magas kalóriaszámot tartalmazhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*