Nem tudja eldönteni, hogy melyik a legjobb életbiztosítás?

Életbiztosítást általában kétféle okból köt az ember. Vagy hosszú távú formára van szüksége, vagy pedig egészségét szeretné bebiztosítani. De lehet esetleg mind a kettőt is egyszerre. Sajnos az életbiztosítások többsége nem nagyon illeszkedik az emberek céljaihoz. Nézze át, milyen életbiztosítások is léteznek. Ezért hasonlítsa össze az életbiztosításokat itt.

Létezik egy nagyon régi életbiztosítás, ez pedig a kockázati életbiztosítás. Amely csak a kockázati események bekövetkeztekor, mondjuk, haláleset esetén fizet. Viszont ha nem következik be kockázati esemény a futamidő végéig, akkor az életbiztosítás megszűnik kifizetés nélkül. Csak akkor javasolt ez a biztosítás, ha megtakarítani nem szeretne, hanem a biztosítási védelem a célja, a lehető legkisebb díjból.

A következő típusba az elérési életbiztosítások tartoznak, melyek csak akkor fizetnek, ha a futamidő végén életben marad. Viszont a lejártakor megkapott összeg annyira kevés, szinte alig több, mint amennyit az évek alatt befizetett. Ez az életbiztosítás nem javasolt, mivel elég elavult konstrukciónak számít.

A legelterjedtebb életbiztosítás a vegyes életbiztosítás. Ez a biztosítás fizet halál és futamidő elérése esetén is.

Ha még mindig nem tudja eldönteni, melyik életbiztosítást is válassza, akkor tudjon meg többet az egyes életbiztosításokról. Gondolkodjon el azon, hogy mi is az életcélja, miért is szeretne életbiztosítást kötni, valamint mennyi összeget is kíván feláldozni ennek érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*