Merev karú swingerek helyes használata

Az elektromos kapásjelzők nélkülözhetetlen kiegészítői a swingerek. A kezdő horgászok egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben, hiszen nem könnyű a hatalmas választékból megtalálni a számukra ideálisat. Komoly dilemma szembesülni a hatalmas kínálattal.

Merev karú swingerek használata attól is függ, hogy milyen típust választunk. Ha jól választunk, akkor a swinger hosszú ideig fog minket szolgálni és sok hal elkapásában jelent majd segítséget. A hatalmas választékból bármelyiket is választjuk, nagyon fontos, hogy lehetőleg kerüljük az olcsó, műanyag darabokat, melyek gyakran cserben hagynak egy-egy hal elfogása közben. Manapság főleg kétféle swinger kerül forgalomba, amelyek világítanak, és amelyek nem. Előbbiekben beépített led található, ami kapás esetén világít, nyugalmi helyzetben viszont nem. Nem ritka, hogy ezek a swingerek sípolnak is, így a fény- és a hangjelzés együttesen tudatja a horgásszal, hogy kapás van. Persze a nem világító swingereket is tudjuk sötétben használni. Jellemzően szemfüles horgászok ezekre a swingerekre csak egy világítópatront erősítenek.

Swinger

Swinger

Swinger választás esetén a szár is lényeges. A kínálatból választhatunk merev, valamint láncos szárat. Annak alapján kell választani, hogy milyen körülmények közt horgászunk. A merev szárú swinger feszesebben tartja a zsinórt, tehát nem engedi oldalra kitérni. Ennek elsősorban szeles időben van nagy jelentősége. A merev karú swingert sokan kedvelik, mivel gyakorlatilag egyetlen hátránya van, hogy kizárólag függőlegesen van elhelyezve. Nem csak magában, de akár szettben is lehet swingert vásárolni. Ha swingert szeretnénk vásárolni, akkor érdemes ellátogatni a halcatraz.hu webáruházba, ahol azon túl, hogy a kínálatot meg tudjuk tekinteni, bővebb információkat is találunk a swingerekről és azok helyes használatáról!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*