Érdemes megfontoltan matracot választani az éjszakai pihenéshez

Az alvás az életünk egyik legfontosabb része, amely benne van az örök körforgásban. Melyre nagyon nagy szükségünk van, ha hosszan és egészségesen szeretnénk élni. Hiszen a tartós kialvatlanság koncentrációhiányhoz, hangulatingadozáshoz vezethet. Illetve még más idegrendszeri és hormonális következményeik is lehetnek.

Ezért is szokták javasolni, hogy igen megfontoltan válasszunk matracot a hosszú pihentető éjszakákhoz, ugyanis, ha nem így teszünk, akkor annak súlyos következményei lehetnek. Sajnos azt  a problémát, hogy valaki fájó derékkal, vagy nyakkal ébred, szinte mindenki ismeri. Amennyiben ismerős a helyzet, akkor nem árt elgondolkodni azon, hogy vajon megfelelő-e az ágyunk, illetve a matracunk. A szakemberek szerint az a legfontosabb, hogy éjszaka minél jobban tehermentesítsük a gerincoszlopunkat. Ugyanis a csigolyák között található porckorongok csakis ilyenkor tudnak regenerálódni. Vagyis ekkor töltődnek fel újra vízzel.

Mivel fekvő helyzetben sokkal kisebb teher nehezedik rájuk, mint pl. ülés közben. Ám a pihentető alvásnál nem csak a gerincoszlopra kell oda figyelni, de a gerinc mellett található izmokra is. Melyeknél szintén nagyon fontos, hogy alvás közben megfelelően ellazuljanak. Viszont, ha nem felelő az ágyunk, vagy a matracunk, akkor könnyedén előfordulhat az, hogy a gerinc egyes részeire nehezebb teher kerül. Amely a porckorongok esetén is jelentősebb igénybevételt jelent. A megfelelő ágykeret úgy választhatjuk ki, hogy figyelembe kell venni a magasságunkat, hogy teljes nyújtózáskor is kényelmesen elférjünk rajta. Továbbá arra is érdemes oda figyelni, hogy kettő lécsoros legyen, mivel a felső lécsor alkalmazkodik a test vonalához, az alsó pedig védi a gerincet attól, hogy besüppedjen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*