A magas sarkú cipők

A magas sarkú cipők szinte minden nő kedvencei, hisz ezzel nem csak eleganciájukat tudják sugározni, de viselésükkel önbizalmuk is megnő, illetve egy-egy akár hétköznapinak tűnő ruhadarabot, például egy farmert, sokkal jobb megjelenésűvé varázsolhatnak.

Bár a külső megjelenést a magas sarkuk nagyban támogatják, mégis jó tudni, hogy ezek gerincünknek, csontozatunknak és ízületeinknek nagyban árthatnak. Bár a káros mellékhatások leginkább csak akkor jelentkeznek, ha nem a megfelelő lábbelit viseljük. Szakértők szerint érdemesebb azok a típusok mellett dönteni, amik szélesebb sarokkal rendelkeznek, mivel ezek segítenek a testsúlyunk megtartásában. A tűsarokkal ellátottak veszélyesek lehetnek, mivel nem tudunk tökéletes egyensúlyt elérni, ami bizony nehézkes járáshoz, vagy akár eleséshez is vezethet. Nem csak a sarok vastagságára kell figyelnünk, de arra is, hogy a magassága ne haladja meg az öt centimétert. Az ettől magasabbak, már károsak lehetnek, ezeket inkább csak a nagyon különleges alkalmakkor viseljük, és olyankor, amikor csak egy rövid időre bújunk bele ilyen lábbelibe. A nagyon magas cipőkben nem érezhetjük magunk stabilnak, sokukat jobb a boltok polcain hagyni, mivel egészségünk mellett kényelmünkre és önbizalmunkra is rossz hatással vannak. Az öt centiméteres sarkokkal is javíthatunk eleganciánkon, valamint jobb testtartást is elérhetünk, mint például egy balettcipővel.

A cipővásárlás során a kinézet és a magasság mellett azt is tartsuk szem előtt, hogy a kiválasztott darab talpbetéttel rendelkezzen, legyen külsőre-belsőre tökéletes, jól illeszkedjen, valamint sehol se dörzsölje lábunkat járás közben, ezzel sok fájdalomtól megkímélhetjük magunk. A vásárlása után, nem árt otthon, lakáson belül hordani egy kicsit új magas sarkunkat, így lábunk és testünk is megszokja az adott típus viselését, és máris elviselhetőbbé válik majd a benne véghezvitt séta vagy állás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*